Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Electrogrup SA bifează un megacontract cu primăria Constanța. Resistematizarea infrastructurii de transport pe Bulevardul 1 Mai -Șoseaua Mangaliei

ro

15 Oct, 2021 00:00 4886 Marime text
  • A fost atribuit contractul privind „achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul Proiectului Îmbunătățirea Mobilității în Municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei – Cod SMIS 129227″
  • Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe Bd. 1 Mai -Șoseaua Mangaliei
  • Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 47.230.378.86 lei
  • Firma câștigătoare este Electrogrup SA din Cluj
  • Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 55 contracte de achiziții publice în valoare totală de 288.462.430,10 lei
 
 

 
A fost atribuit contractul privind „achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul Proiectului Îmbunătățirea Mobilității în Municipiul Constanța,zona bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei – Cod SMIS 129227″.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe Bd. 1 Mai -Șoseaua Mangaliei.

În vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul se vor introduce benzi dedicate transportului public și cu bicicleta, se vor reabilita trotuarele și partea carosabilă.

Scopul acestor intervenții este, în principal, reducerea emisiilor GES și promovarea mobilității urbane durabile prin realizarea de investiții în infrastructura de transport public urban și în infrastructura specifică deplasărilor cu bicicleta și pietonale, în vederea asigurării circulației libere și în condiții de siguranță a persoanelor.

Toate acestea vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vietii cetățenilor și vizitatorilor din municipiul Constanța.
Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea finanțării lucrărilor din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației în calitate de autoritate de management, semnarea contractului ce face obiectul procedurii de atribuire fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.

În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanțare aferent obiectivului de investiții ce face obiectul procedurii de atribuire nu este încheiat/semnat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și de Autoritatea Contractantă, Autoritatea Contractantă va aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016 şi va anula procedura de atribuire, încheierea contractului de achiziție publică fiind imposibilă în lipsa unui contract de finanțare valabil care să certifice obținerea finanțării lucrărilor din fondurile europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de autoritate de management.

Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiției suspensive de mai sus, asumându-și întreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi în situația descrisă.”

Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 47.230.378.86 lei.
 
Electrogrup SA, câștigătorul achiziției
 
Firma câștigătoare este Electrogrup SA, cu sediul social pe strada Calea Turzii, Nr. 217, Cluj, Cluj-Napoca.
Compania a fost înființată în 1997, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 231.189.635 lei și un profit de 13.477.913 lei.
Asociați ai firmei: Ovidiu Teofil Mureșan și Electrogrup Infrastructure SA.
Potrivit www.confidas.ro, compania Electrogrup S.A. a încheiat 55 contracte de achiziții publice în valoare totală de 288.462.430,10 lei.
Administratori ai societății sunt Teodor Băbuț, Electrogrup Infrastructure SA, Adrian Răzvan Florea, Dragoș Maximilian Nedelea, Maria Ancuța Popa.


 
Peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați
 
Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.
 
Vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.
 
Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.
 
Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.
 
Prin introducerea benzilor unice de transport public, se vor elimina locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecția pietonilor, pentru creșterea confortului și siguranței pentru deplasările pietonale.
 
Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.
 
Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.
 
Valoare totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei., a transmis Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Constanța Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate cu bani europeni. Care este valoarea proiectului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii