Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania care a dat în judecată Primăria Medgidia pentru asfaltări, contract cu Primăria Cernavodă, pentru întreținerea străzilor

ro

22 Aug, 2022 00:00 1563 Marime text
  • Nu mai departe de luna trecută, Getnic Construct Serv a chemat în judecată Primăria Medgidia, în legătură cu contractul privind asfaltările din oraș, cazul aflându-se pe rolul Tribunalului Constanța.
  • În noiembrie 202, firma a semnat contractul privind îmbrăcăminți asfaltice cu Utilități Publice – Gospodăria Comunală Cernavodă (controlată de Consiliul Local Cernavodă cu 99,82%%).
 
Compania Getnic Construct Serv Cernavodă și-a adjudecat contractul privind lucrările de întreținere a străzilor, trotuarelor și parcărilor din Cernavodă, valoarea fiind de peste 320.000 de euro, la cursul actual.
 
Nu mai departe de luna trecută, firma a chemat în judecată Primăria Medgidia, în legătură cu contractul privind asfaltările din oraș, cazul aflându-se pe rolul Tribunalului Constanța.
 
La momentul înregistrării dosarului, reprezentanții firmei au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că primăria ar mai fi avut de achitat peste un milion de lei
 
 La rândul său, primarul Valentin Vrabie a declarat, cu aceeași ocazie, că pentru contractul cu Getnic Construct Serv, finanțat exclusiv de la bugetul local, s-au realizat plăți conform contractului până în primăvara acestui an, detaliind, pentru ZIUA de Constanța, necesitatea rectificării bugetare solicitate de la Ministerul Dezvoltării.
 
Detalii complete puteți citi în articolul Municipiul Medgidia, chemat la judecată pentru asfaltările din oraș! Ce sumă este la mijloc. Ce declară părțile (DOCUMENT)
 
Pe de altă parte, este de spus că recent încheiatul contract dintre Getnic Construct Serv și Primăria Cernavodă nu este primul încheiat între Getnic Construct și autoritățile locale din oraș, în noiembrie 2021 firma semnând contractul privind îmbrăcăminți asfaltice cu Utilități Publice – Gospodăria Comunală Cernavodă (controlată de Consiliul Local Cernavodă cu 99,82%%).
 
Despre Getnic Construct Serv
 
În ce privește Getnic Construct Serv SRL, platforma Confidas.ro, consultată la data de 25 iulie 2022, arată că firma a fost înființată în anul 2004, are sediul social în Cernavodă, pe strada Canalului nr. 12 și se ocupă de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 75%, este deținut de Marius Gherghiniță, care este și administratorul firmei, în timp ce restul acțiunilor îi revin lui Valentin Gherghiniță.
 
De numele lui Marius Gherghiniță se leagă societățile Getnic Product SRL (în lichidare, cu întrerupere temporară de activitate) și Mona Lisa SRL (fără contracte publice), în timp ce, de numele lui Valentin Gherghiniță se leagă și societatea All Star Games SRL (în lichidare, cu întrerupere temporară de activitate).
 
Cifrele firmei pentru anul 2021 indică o creștere a numărului angajaților față de ultimii doi ani, dar o scădere substanțială a profitului, de la 8,1 milioane de lei în 2019, la aproape 765.000 de lei în 2021, în timp ce cifra de afaceri în 2021 a scăzut la 19,2 milioane de lei, față de 24,3 milioane de lei în 2019.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Getnic Construct Serv SRL a încheiat 96 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 46.220.497,87 de lei.
 
Printre partenerii publici ai Getnic Construct Serv se numără Apollo Ecoterm, Comuna Castelu, Comuna Cuza Vodă, Comuna Tortoman, Comuna Valu Lui Traian, dar și alte comune constănțene.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Cernavodă a bătut palma cu Theotop Support Services. Ce va livra firma bucureșteană (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii