Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare între Nuclearelectrica SA şi o firmă din Montreal (document)

ro

13 Feb, 2016 22:21 1320 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atributi, prin negociere fără anunţ de participare, un contract numit „retehnologizare emulator DCC (Digital Control Computer) din Structura Simulatorului Full-Scope”.
 
Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este următoarea: „Lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.
 
Numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul este L-3 Communications MAPPS Inc, cu sediul în Montreal. Estimat la valoarea de 2376000.00 RON, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 2442632.00 RON, fără TVA. 

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii