Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:01 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APMC, contract cu Utilnavorep SA (document)

ro

05 Apr, 2016 14:54 1236 Marime text

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa are nevoie de reparaţii accidentale la sistemul de semnalizare maritimă. 
„Obiectul contractului îl constituie achiziţia serviciilor de reparaţii accidentale la sistemul de semnalizare a navigaţiei (format din geamanduri şi stâlpi de semnalizare) în porturile maritime Constanţa (inclusiv Portul Tomis), Midia şi Mangalia. Prin «reparaţie accidentală» se înţelege reparaţiile care se efectuează în cazurile avariilor produse în urma unor accidente de natură celor cauzate de coliziuni cu navele, a condiţiilor meteo, etc., acoperite sau nu de poliţa de asigurare a sistemului de semnalizare. Se pot executa 16 tipuri de servicii de reparaţii, descrise în caietul de sarcini (Lucrări de reparaţii electrice la geamanduri, Lucrări de reparaţii electrice la stâlpi semnalizare, Lucrări de reparaţii prin înlocuire suprastructură geamanduri, Lucrări de reparaţii prin înlocuire flotor geamanduri, Înlocuire geamandură integral, defalcate funcţie de locaţia şi de construcţia elementului ce compune sistemul de semnalizare maritimă la care se intervine pentru efectuarea reparaţiei)”, potrivit contractului de atribuire, publicat pe licitatiepublica.ro.

Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, iar Utilnavorep SA este firma care a câştigat. Estimat iniţial la valoarea de 250000.00 euro, fără TVA, contractul a fost achiziţionat pentru suma de 236523.00 euro, fără TVA.

Societatea Utilnavorep SA a fost înfiinţată în anul 1992 şi are ca activitate principală „repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 31 iulie 2015, asociaţi în firmă sunt 87 de acţionari persoane fizice. Administratorii societăţii sunt Adela Diaconescu, Rodica Ciubotaru şi Sorin Mitrea.
 
La finalului anului 2014, societatea a declarat o cifră de afaceri de 36.238.776 de lei, un profit net al exerciţiului de 800.364 de lei şi 213 angajaţi. Menţionăm că, la finele anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 39.003.698 de lei, un profit de 4.414.136 de lei şi 195 de angajaţi. La sfârşitul anului 2012, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 24.751.383 de lei, un profit de 1.207.158 de lei şi 183 de salariaţi.

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii