Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM Constanța a încheiat un contract de peste 1,5 milioane de lei cu două companii locale (DOCUMENT)

ro

23 May, 2023 00:00 1392 Marime text
  • Câștigătorii sunt Euro Construct și D.O. Style 99
  • Valoarea contractului este 1.542.253,36 de lei
  • Durata alocată executării lucrărilor este de 4 luni
 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a încheiat un contract cu firmele Euro Construct și D.O. Style 99, printr-o procedură simplificată.  
 
Autoritatea contractantă a atribuit contractul cu denumirea „RK linia 2 CV pe o lungime de 400 m și lucrări de dibluire traverse de beton pe o lungime de 300 m” (proiectare și execuție).
 

Descrierea succintă

 
Obiectul contractului constă în elaborarea documentației necesare pentru proiectarea obiectivului „RK Linia 2 CV pe o lungime de 400 m și lucrări de dibluire traverse de beton pe o lungime de 300 m”, precum și execuția lucrărilor aferente.

Lucrările de reabilitare se execută pe o lungime de 300 m din călcâiul schimbătorului 6B spre schimbătorul 10 B și constau în: decolmatare linie, dibluire traverse beton T13, înlocuire material mărunt de prindere, completări de piatră spartă, ridicare nivel prin buraj, ripaj.

Lucrările de reparație capitală se vor executa pe o lungime de 400 m după cei 300 m spre schimbătorul 10 B și constau în: refacerea stratului de repartiție, înlocuirea stratului de piatră spartă CF de sub talpa traverselor, înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton cu supralărgire noi, înlocuirea şinei tip 49 uzate cu şina tip 49 semibună, înlocuirea materialului mărunt de prindere, completări de piatră spartă, buraj, ripaj.
 
Potrivit descrierii achiziției publice, CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța are ca obiectiv principal asigurarea desfășurării în bune condițiii a activității portuare privind traficul de mărfuri prin Portul Constanța, iar în acest sens transportul de mărfuri pe calea ferată are o importanță deosebită. Astfel, rolul și scopul prezentei achiziții este elaborarea întregii documentații necesare pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și reparație capitală a liniei 2 CV, linie ce face parte din dispozitivul feroviar LFI Agigea Nord - Comvex, cu respectarea cerințelor și condițiilor prezentate în caietul de sarcini.
 
În acest sens, posibilii ofertanți trebuie să elaboreze întreaga documentație necesară pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și reparație capitală a liniei 2 CV, care să cuprindă o descrie a lucrărilor, să prezinte materialele, nivelul calitativ, soluţia de execuţie, caracteristicile lucrărilor şi documentele de referinţă.
 
În perioada alocată proiectării (2 luni), proiectantul va întocmi: expertiza tehnică; proiectul tehnic, detalii de execuție, caiet de sarcini; toată documentația necesară obținerii avizelor, certificatului de urbanism și autorizației de construire.
 
Avizele şi autorizaţiile necesare realizării contractului în bune condiţii se vor obţine de către entitatea contractantă.

Execuția lucrărilor de „RK Linia 2 CV pe o lungime de 400 m și lucrări de dibluire traverse de beton pe o lungime de 300 m” se va face cu respectarea condițiilor și cerințelor din caietul de sarcini.
 
Proiectantul are obligația de a obţine viza de la direcţiile de specialitate din cadrul CNCF CFR SA şi AFER pe caietul de sarcini până la data de recepţie finală la terminarea lucrărilor, costurile aferente obținerii acestor vize fiind în sarcina entității contractante.
 
Durata alocată executării lucrărilor este de 4 luni.
 
Valoarea contractului este 1.542.253,36 de lei, puțin sub prețul estimat inițial la 1.543.000 de lei.
 
Contractul a fost încheiat la data de 19 mai, iar rezultatul a fost publicat în SEAP în aceeași zi.
 

Despre Euro Construct

 
Euro Construct SA are sediul în Constanța, pe strada Justiției nr. 24, după cum se arată în Confidas. Platforma arată că firma a fost fondată în 2002 și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.
 
Euro Construct SA este condusă de următorii acționari: Tudor Vlad, Nicoleta Papuc, Ovidiu Mugurel Cherț și Gheorghe Șerbănescu.
 
Conform confidas, Tudor Vlad deține cele mai multe acțiuni, mai precis 87,25%, fiind urmat de Nicoleta Papuc cu 6,7%, Ovidiu Mugurel Cherț cu 5,04% și Gheroghe Șerbănescu cu 1,01%.
 
În poziția de administrator se află Tudor Vlad.
 
Euro Construct SA a parafat 62 de contracte de achiziție publică, potrivit sursei citate mai sus. Valoarea totală a acestora se ridică la 54.438.471,48 de lei.
 
Conform Ministerului Finanțelor, compania a raportat pe anul 2022 o cifră de afaceri netă de 23.762.917 lei, un profit net de 1.518.973 de lei și un număr mediu de angajați de 253.
 

Despre D.O. Style 99

 
Potrivit Confidas, D.O. Style 99 SRL a fost înființată în anul 1999, pe 22 octombrie, are sediul pe strada Răchitași nr. 77, Constanța, și obiectul de activitate este „lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.
 
Asociații firmei sunt: Octavian Ciudin (40%), Radu Oltean (40%) și Daniela Oltean (20%).
 
Administratorii sunt Radu Oltean și Daniela Oltean.
 
Potrivit Confidas, D.O. Style 99 SRL a parafat șapte contracte de achiziție publică, în valoare de 3.108.817,46 de lei.
 
Sursa citată arată că firma a raportat pe anul 2021 o cifră de afaceri egală cu 2.329.964 de lei, un profit net egal cu 563.135 de lei și 17 salariați.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Contract de peste un milion de lei atribuit de CNAPMC. Care sunt firmele câștigătoare? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii