Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJ Constanţa plăteşte peste 2 milioane de lei pentru echipamente şi licenţe informatice (document)

ro

07 Apr, 2015 12:58 961 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, în data de 18 martie, un contract de „furnizare echipamente, dotări, aplicaţii informatice şi licenţe pentru proiectul «Soluţii informatice integrate pentru o administraţie publică mai aproape de cetaţean», ce urmează a fi furnizate cu punere în funcţiune, configurare, testare şi servicii de instruire“.
 
Potrivit anunţului de atribuire cu numărul 156637/07.04.2015, contractul constă în pachete software şi sisteme informatice, echipament şi accesorii pentru computer, servere, diverse pachete software şi sisteme informatice şi servicii de formare. Valoarea totală a contractului este de 2.354.000 lei.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Information Business Consulting SA din Bucureşti. Firma are un capital social consistent, de 400.000 de lei şi o are ca unic asociat pe Nela Mariana Minciună, născută la Oneşti în 1967. Domeniul este activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei.
 
Conform vrajitorul.eu, la finalul anului 2013 societatea a raportat o cifră de afaceri de 23,6 milioane de lei şi un profit net de 2,7 milioane, cu doar 45 de angajaţi.
 
Cu toate acestea, analiştii economici spun că evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte (-41.15% faţă de media industriei).
 
Randamentul activelor este semnificativ mai mare decât al industriei din care face parte. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi are perspective solide de dezvoltare.
 
Totuşi, compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea că în următoarele 6-12 luni firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plata faţă de partenerii de afaceri, mai spune sursă citată.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii