Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va furniza servicii de telefonie și date mobile pentru CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (document)

ro

10 Apr, 2020 00:00 2229 Marime text

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit, în urma unei licitații publice, un contract pentru furnizarea de servicii de telefonie și de transmisie de date.
Atribuirea a avut loc la data de 31 martie 2020, rezultatul fiind publicat pe licitatiapublica.ro la data de 7 aprilie 2020. S-a solicitat achiziționarea a 3 pachete de servicii (loturi). Valoarea finală a contractului este de 259.166,55 lei. SC Vodafone Romania SA și SC Telekom Romania Communications SA au câștigat licitația.
 

Despre SC Vodafone România SA

SC Vodafone România SA are sediul social în București. Capitalul subscris și vărsat este de 70.341.714,17 lei. Compania Vodafone a fost înființată în 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscută atunci ca Racal Telecomms Limited. În octombrie 1988, aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins în totalitate de Racal Electronics Plc. și a devenit o companie independentă în septembrie 1991, dată la care și-a schimbat numele în Vodafone Group Plc. La 29 iunie 1999, în urma fuziunii cu AirTouch Communications Inc. ("AirTouch"), compania și-a schimbat numele în Vodafone AirTouch Plc., dar, în urma aprobării date de către acționari în cadrul Întâlnirii Generale, a revenit la vechiul nume de Vodafone Group Plc., la data de 28 iulie 2000. La 31 martie 2009, Grupul Vodafone număra 303 milioane de clienți în întreaga lume. La 31 martie 2015, Vodafone avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Astăzi, Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone are divizii în 26 de țări, 54 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc.
 

SC Telekom Romania Communications SA

Societatea are sediul social în București, Sector 1, în Piața Presei Libere. A fost înființată în anul 1992. Deși se prezintă și comunică sub același brand, serviciile fixe sunt oferite de Telekom Romania Communications SA (fost Romtelecom SA), iar serviciile mobile sunt oferite de Telekom Romania Mobile Communications SA (fost Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA); ambele societăți au sediul în București și reprezintă subsidiara Deutsche Telekom în România. Infrastructura operațională exista cu mult timp înainte, Romtelecom fiind operatorul național de telefonie fixă, domeniu în care a deținut monopolul până la 1 ianuarie 2003, iar Cosmote (ex-Cosmorom) deținând din 1998 una din licențele de telefonie GSM, cu acoperire națională. Principalele domenii de activitate sub brand-ul consolidat sunt: telefonia mobilă, telefonia fixă, furnizarea de acces la internet și televiziune digitală prin satelit, IPTV și WebTV, noul brand concentrându-se asupra serviciilor integrate (pachete 5 Play).


În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii