Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se ocupă de reabilitarea trotuarelor în comuna Băneasa

ro

11 Jan, 2023 16:30 1517 Marime text
Primăria Comunei Băneasa
  • Valoarea contractului semnat de Primăria Băneasa cu Navis Max este de 1.839.500 de lei, fără TVA, suma estimată inițial de către autoritatea contractantă fiind de 1.840.500 de lei fără TVA.
Primăria Comunei Băneasa a atribuit companiei Navis Max, în care asociat este afaceristul constănțean Constantin Berdilă, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pentru străzile Trandafirilor și Florilor din comună.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin negociere fără publicare prealabilă, dat fiind că „nicio ofertă  nu a fost depusă la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică inițiată prin anunț de participare simplificat SCN1114609 / 23.09.2022“.
 
Valoarea contractului semnat de Primăria Băneasa cu Navis Max este de 1.839.500 de lei, fără TVA, suma estimată inițial de către autoritatea contractantă fiind de 1.840.500 de lei fără TVA.
 
De asemenea, este posibilă subcontractarea, iar în descrierea succintă a părții din contract care urmează să fie subcontractată se arată că este vorba despre „prestarea serviciilor de elaborare documentații tehnico-economice și asigurarea asistenței tehnice pe perioada de execuție a lucrărilor“.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se arată că „obiectivul proiectului îl reprezintă reabilitarea trotuarelor, în vederea creșterii gradului de siguranță a circulației pietonilor, reducerii poluării aerului în zona țintă, toate acestea contribuind la dezvoltarea economico-socială a regiunii, pe strada Trandafirilor și strada Florilor din comuna Băneasa, județul Constanța“.
De asemenea, se precizează, „caracteristicile tehnice principale și parametrii specifici investiției fac referire la  Reabilitare trotuare str. Trandafirilor cca. 2744 mp, str. Florilor cca. 1416 mp“.
 
Totodată, „principalele lucrări necesare sunt: desfacere trotuare și borduri existente, realizare trotuare noi, montare borduri, aducerea la cotă a căminelor, capacelor utilităților din amplasament, scurgerea și evacuarea apelor, accese la proprietăți“.
 
Despre Navis Max SRL
 
Compania Navis Max a fost înființată, potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 11 ianuarie 2023, în anul 2013 și are sediul social în Constanța, pe strada Studenților nr. 5, obiectul de activitate fiind reprezentat de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Asociați cu părți egale figurează Constantin Berdilă și Alexandru Sîrbu, ambii fiind și administratori.
 
Numele lui Constantin Berdilă este cunoscut mai ales pe piața imobiliară din Constanța, date fiind investițiile imobiliare făcute de acesta, prin prisma diferitelor societăți în care figurează.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la zi, Constantin Berdilă figurează în societățile CT&VMA Constructii, Disan Antrepriză și Construcții și Primavera Campus.
Pentru a reveni la Navis Max SRL, cifrele firmei arată că în 2021 societatea a avut patru angajați, profit peste 630.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 4,92 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, societatea nu figurează cu contracte de achiziții publice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii