Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:07 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine reabilitează termic blocurile din Cernavodă

ro

17 Nov, 2015 00:00 1330 Marime text


„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Mai multe blocuri din oraşul Cernavodă vor intra într-un proces de reabilitare termică. În următoarea perioadă, muncitorii vor efectua lucrări la blocul nr. 9 de pe strada 24 Ianuarie, la blocul H2 de pe strada Castanilor şi la blocul nr. 12 de pe strada Răsăritului.
 
Trei firme au încercat să obţină contractul estimat de reprezentanţii administraţiei locale la valoarea de 913.713 lei fără TVA. Contractul de lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe menţionate anterior cuprinde următoarele: lucrări de termoizolare subsol blocuri; lucrări de termoizolare pe conturul perimetral al blocurilor; lucrări de tâmplărie PVC şi aluminiu pentru ferestrele exterioare şi a uşilor exterioare blocurilor; lucrări de închidere a balcoanelor/logiilor; lucrări de termo-hidroizolaţii terase; lucrări de structură metalică acoperiş, balcon, precum şi lucrări de tinichigerie, jgheaburi şi burlane.
 
Contractul a fost adjudecat de SC Getnic Construct Serv SRL, din Cernavodă, care s-a angajat să efectueze lucrările menţionate anterior în termen de 45 de zile de la emiterea ordinelor de către beneficiar, în schimbul sumei de 852.888,87 de lei fără TVA, banii fiind asiguraţi din fonduri bugetare. 
 
Firma desemnată câştigătoare este deţinută de Valentin Gherghiniţa (25%) şi Marius Gherghiniţa (75%), acesta din urmă fiind de la înfiinţare (noiembrie 2004) şi administratorul societăţii. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, domeniul de activitate al  SC Getnic Construct Serv SRL constă în „efectuarea lucrărilor de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Citeşte şi 

Lucrările de izolare termică a blocurilor din Cernavodă vor fi executate de Getnic Construct Serv SRL, Holding Hondor Stil SRL şi Romco System SRL (document)

Getnic Construct Serv SRL izolează termic blocurile NuclearElectrica

Asfalt de peste 400.000 de lei pentru refacerea unor drumuri din Cernavodă

Getnic Construct Serv SRL va executa lucrări în Valu lui Traian (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii