Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avea voie SC Opal Construct SRL să angajeze altă firmă pentru scoaterea balizelor din mare? (documente)

ro

11 Oct, 2013 00:00 4293 Marime text
În luna iunie a acestui an, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral atribuia contractul pentru „Lucrări de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi Constanţa”, pentru suma de 909.594,63 lei (fără TVA), firmei SC Opal Construct SRL, singura care a depus ofertă pentru acest contract. Printre lucrările pe care firma ar fi trebuit, potrivit contractului, să le execute erau şi cele de „montarea/demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival”, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al ABADL, lucrări care erau executate, însă, ieri, de firma SC Aqua Blue Diving SRL. Reamintim că ieri, administratorul firmei SC Aqua Blue Diving SRL, scafandru de meserie, a decedat pe plaja din Mamaia, acolo unde se afla alături de alte persoane pentru a demonta geamanduri.
După cum reiese atât din anunţul de atribuire, cât şi din procesul verbal de deschidere a ofertelor, procedura aleasă pentru această achiziţie publică a fost cererea de ofertă, criteriul fiind preţul cel mai scăzut.

Iată şi cine a făcut parte din comisia de evaluare, aşa cum reiese din procesul verbal încheiat în data de 3 iunie 2013, la deschiderea ofertelor: Preşedinte cu drept de vot a fost Stelică Hagi, nimeni altul decât directorul tehnic de la Dezvoltare – Investiţii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, al doilea în ordine ierarhică după cum reiese din organigrama instituţiei. Membrii comisiei, în număr de patru, au fost desemnaţi, prin aceeaşi Decizie nr. 9/25.04.2013, Dan Dumitru Marin, Ionel Mitrea – din cadrul compartimentului Mecano – Energetic, Mirella Oancea – din cadrul Biroului Achiziţii şi Chiraţa Tararache – din cadrul Compartimentului Juridic.
Aşa cum reiese din procesul verbal de deschidere a ofertelor, comisia nu a solicitat nicio clarificare cu privire la documentaţia de atribuire. Din partea firmei SC Opal Construct SRL, la deschiderea ofertelor a fost prezent şi un reprezentant, în persoana lui Cosmin Sorin Mirică, împuternicit. Preţul ofertei, aşa cum reiese din acelaşi document, a fost de 909.594,63 lei.
De remarcat este faptul că la rubrica „subcontractanţi”, firma nu a făcut nicio precizare şi nu a depus niciun document în contextul ofertei înaintate în vederea obţinerii contractului.

Cu toate acestea, operaţiunile de scoatere a balizelor din mare nu erau ieri executate de SC Opal Construct SRL, firma care a fost de fapt şi de drept câştigătoarea licitaţiei, ci de SC Aqua Blue Diving SRL, firmă pe care Opal Construct o angajase pentru aceste lucrări. Surse din cadrul ABADL susţin că în contractul încheiat cu SC Opal Construct SRL nu se fac precizări cu privire la posibilitatea subcontractării lucrărilor pe care le presupune contractul. Singurul punct de vedere oficial al ABADL până în acest moment este următorul comunicat semnat de responsabilul de comunicare al instituţiei, Cătălin Anton: „În urma licitaţiei publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, desfăşurată în luna iunie 2013, a fost încheiat contractul cu nr. 86/10.06.2013 între ABADL şi SC Opal Construct SRL.

Conform prevederilor contractuale, executantul (SC Opal Construct SRL) are obligaţia de a executa lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea/demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival. În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţa operaţiunilor executate.
Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral îşi exprimă profundul regret faţă de decesul scafandrului Roşca Nicolae care a survenit în cursul zilei de astăzi (n.r. miercuri, 9 octombrie 2013), în timpul unor operaţiuni de demontare a sistemului de semnalizare şi transmite familiei sincere condoleanţe pentru tragedia produsă”.

Cine este SC Opal Construct SRL?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005, unic asociat  fiind încă de la început şi figurând şi în prezent Niculai Munteanu, născut în anul 1929, cel care figurează şi ca administrator al firmei. SC Opal Construct SRL are ca activitate principală „comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”. La sfârşitul anului 2012, firma figurează cu o cifră de afaceri de 6.855.944 lei, un profit net de 134.716 şi 11 salariaţi.

Din 2007 până în luna iunie a acestui an, firma a obţinut aproape 40 de contracte în valoare de peste 20 milioane lei, contracte ale căror procese verbale de atribuire au început să fie publicate pe site-ul ZIUA de Constanţa, la rubrica „Apel la transparenţă”.
Printr-o adresă înaintată Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, ZIUA de Constanţa a solicitat precizări cu privire la contractul încheiat cu SC Opal Construct SRL, mai exact cu privire la prevederile referitoare la subcontractarea lucrărilor.
organigrama: http://www.rowater.ro/dadobrogea/Organigrama/organigrama.pdf
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii