Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:41 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjudecatarul „a pus umărul“ la finalizarea A2 Firma lui Strutinsky a ratat un contract de peste trei milioane de lei la CJC (documente)

ro

30 May, 2015 00:00 1421 Marime text
 
Este probabil unul dintre puținele cazuri pentru Consiliul Județean Constanța ca de serviciile de publicitate pentru un proiect să se ocupe o altă firmă decât cele deja obișnuite să își adjudece astfel de contracte. Invitația de participare pentru atribuirea contractului „Servicii pentru realizareaă, informării și publicității Proiect SMID în județul Constanța“ a fost lansată pe 31 mai 2014, însă abia pe 29 aprilie anul curent a fost atribuit contractul. Nu mai puțin de patru ofertanți au pus ochii pe contract, însă doar unul a avut oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, ceea ce l/a calificat drept câștigător. Estimarea inițială a proiectului a fost de 3.078.764,47 de lei, însă ofertantul câștigator, asocierea Louis Berger SAS Franţa-Louis Berger Bucureşti și-a adjudecat contractual pentru un preț cu două treimi mai mic decât estimarea inițială – 1.977.120,64 de lei.

Contractul este legat de un proiect accesat prin fonduri europene de către CJC și implică elaborarea strategiei de comunicare, informare și de asigurare a publicității proiectului „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Constanța», realizarea de campanii de comunicare și informare a beneficiarilor finali, realizarea unei pagini web, conferințe de presa, banner-e, comunicate de presă, panouri și plăci informative, deplasări în teren, sondaje, publicații și alte materiale publicitare și de informare.

Soti Cable Neptun, ofertă depusă alături de alte două firme
Cum precizam, nu mai puțin de patru ofertanți au râvnit la acest contract, însă după o lungă listă de clarificări, doar unul a fost declarat căștigător. Este cel puțin interesant că, deși a depus o ofertă alături de alte două firme firma controlată de omul de afaceri Sorin Strutinsky, Soti Cable Neptun nu a câștigat această licitație. S-au prezentat la licitația pentru acest contract asocierea LDK Consultans Egineers&Planners SRL Bucureşti - LDK Consultants Engineersand Planners SA Grecia din Grecia, care însă, potrivit declarației depuse la SEAP, ar fi avut ca subcontractor firma Arrow Consulting SRL din capitală, dar și Asocierea Louis Berger SAS Franţa - Louis Berger SRL Bucureşti şi Dual Promo SRL Bucureşti. Așa cum spuneam, firma Soti Cable Neptun a depus de asemenea o afertă alături de alte două firme, formând Asocierea Concept Electronics Bucureşti - Soti Cable Neptun Constanţa – Emsi Constanţa și având ca susținător terț declarat Grafitti BBDO SA, neavând însă de această dată succes în a-și adjudeca acest contract generos.

Louis Berger și consultanța pentru finalizarea Autostrăzii Soarelui
Cât despre firma din România a asocierii declarate câștigătoare, potrivit datelor actuale de la Registrul Comerțului, firma funcționează la o adresă din Sectorul 1 al capitalei, în baza unui contract de închiriere din 16 februarie cu Louis Berger SRL. Înființată în 2003 firma are un capital social de 200 de lei deținut în totalitate de persoana juridică SC Louis Berger din Franța. Administratorul numit în 2004 este cetățeanul de origine britanică Germanacos Christos Constantinos. Compania are ca obiect de activitate: „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“, iar la finalul anului 2013 declara o cifră de afaceri de 26.833.214 de lei un profit de 3.783.749 de lei având 110 salariați. Firma adjudecatară, Louis Berger România, este o companie ce a fost implicată în realizarea unor proiecte de anvergură la nivel național, precum Naţional Arena, autostrada Bucureşti - Constanţa, modernizarea a peste 100 de şcoli din Bucureşti, infrastructură de apă şi apă uzată sau gestionarea deşeurilor etc. Firma este specializată în execuţia de studii de prefezabilitate, fezabilitate şi documentaţii tehnice pentru orice tip de lucrări.
Christos Constantinos Germancons mai apare ca asociat în alte trei firme din România: C.G Consulting concept SRL, Angel Invest imobiliare SRL și Genesis Services (radiată), în ultimele două fiind totdată și administrator.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii