Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atributii si proiecte prioritare

ro

13 Jan, 2010 15:40 1511 Marime text
Clubul sportiv "Farul" Constanţa este o structură polisportivă care are următoarele secţii pe ramura de sport: Atletism, Arte marţiale, Baschet, Box, Canotaj, Culturism, Kaiac-canoe, Gimnastică, Haltere, Navomodelism, Nataţie, Lupte, Scrimă, Gimnastică ritmică, Tenis de masă.

În cadrul clubului, zilnic, sunt angrenaţi în pregătire, formare, promovare circa 300 de sportivi, începănd cu vărsta de 9 ani, organizaţi pe grupe, în funcţie de anul de naştere şi absolut toate înscrise în competiţiile organizate de FRF şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa, avănd bune rezultate:

  • Grupa 1981 - campioni ai Romăniei în 1996
  • Grupa 1984 - campioni la minifotbal
  • Grupa 1988 şi 1989 - vicecampioni.

Aceste grupe beneficiază de un colectiv de antrenori bine cotaţi şi pregătiţi, foste glorii ale fotbalului romănesc, cum ar fi: Mareş Constantin, Petcu Ştefan, Gărjoabă Constantin şi alţii, adevăraţi descoperitori şi şlefuitori de talente, o certitudine a viitorului, o investiţie de mare valoare, atăt sportivă căt şi materială.

Centrul de copii şi juniori întreţine o strănsă legătură cu cele peste 60 de şcoli şi licee constănţene, inclusiv cu liceul specializat.

În afară de Centrul de copii şi juniori, în cadrul clubului, se află şi echipa de tineret şi echipa de seniori - participante în Divizia A.

Baza sportivă FC Farul Constanţa - proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost dată în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, Clubului Sportiv FC Farul Constanţa, conform HG nr. 666/12.07.2001. Transmiterea imobilului (bază sportivă) s-a făcut pe baza de protocol încheiat între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Clubul Sportiv FC Farul Constanţa la data de 17.08.2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii