Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul Act si Raiffeisen Art Proiect prezinta trei regizori celebri si un tanar dramaturg de succes

ro

02 Apr, 2009 22:17 975 Marime text

Teatrul Act şi Raiffeisen Art Proiect prezintă trei regizori celebri şi un tânăr dramaturg de succes

Bucuresti, 02 Aprilie 2009 - Teatrul Act împreună cu Raiffeisen Art Proiect anunţă punerea in scena a trei piese semnate de actorul, scenaristul şi dramaturgul Mimi Brănescu.

„Toate textele mele de teatru sunt încercări, mai mult sau mai puţin reuşite. Sunt exerciţii destinate în primul rând actorilor. Nu conţin mesaje profunde şi nici nu-şi propun să dezbată teme mari, universale. Din neputinţă. Sunt inspirate din realitatea imediată şi povestite sincer, cu onestitate.”, aşa îşi caracterizează actorul, scenaristul şi dramaturgul Mimi Brănescu piesele de teatru.
Flori, Filme, Fete sau Băieţi, Dumnezeu de a doua zi şi Acasă la tata vor fi montate la teatrul din Calea Victoriei de trei regizori celebri: Vlad Massaci, Claudiu Goga şi Alexandru Dabija.
Raiffeisen Art Proiect este o iniţiativă Raiffeisen Bank care îşi propune susţinerea,  promovarea şi dezvoltarea unor proiecte de valoare ale culturii româneşti, din diferite zone de expresie. Raiffeisen Bank a pornit de la convingerea că implicarea în viaţa comunităţii este o datorie de onoare.
„Astăzi este un moment deosebit pentru noi pentru că asistăm la lansarea unui proiect de teatru deosebit – dramaturgie românească pusă în scenă de regizori români valoroşi şi jucate de tineri. Am convingerea că acest proiect va avea impact deosebit şi va fi unul de durată având în vedere evoluţia Teatrului Act în cei 10 ani de existenţă, a declarat Steven van Groningen, Preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank.
Primul spectacol din cele trei, Flori, Filme, Fete sau Băieţi, în regia lui Vlad Massaci, va avea premiera duminică, 5 aprilie, ora 19.00. Distribuţia spectacolului este alcătuită din Mirela Oprişor, Simona Cuciurianu, Sorin Poamă şi Andrei Mateiu, iar decorul, costumele şi grafica afişului poartă semnătura lui Dan Titza.
“Flori, fete, filme sau băieţi e o piesă despre atâţia dintre noi care confundă febra sexuală cu iubirea. E o privire ironică asupra adolescenţei perpetue în care trăieşte omul de azi, care îşi împinge vârsta maturizării undeva spre pensie. O abordare comică a clişeizării existenţei noastre de zi cu zi.”, a declarat Vlad Massaci despre piesa lui Mimi Brănescu.
Premierele spectacolelor Dumnezeu de a doua zi, în regia lui Claudiu Goga şi Acasă la tata, în regia lui Alexandru Dabija sunt programate până în luna iunie a acestui an.

             * * * * *

În 2003, seria Raiffeisen Art Proiect a debutat cu un spectacol inedit, de tip one-man show, susţinut, în premieră în România, de actorul Dan Puric. În 2005, Raiffeisen Art Proiect a propus publicului o adevărată sărbătoare a artelor: literatură şi pictură: o  lucrare enciclopedică de istorie literară, semnată Alex {tefănescu – Istoria literaturii contemporane, 1941-2000 – şi un album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu. |n 2006, Raiffeisen Art Proiect a ales să promoveze un proiect complex, o alchimie de muzică şi poezie: „Inside Stories – Jazz  Poems”, care îi are ca protagonişti pe compozitorul şi pianistul Johnny Răducanu şi pe interpreta de jazz Teodora Enache. Anul 2007 a fost anul dansului; în cadrul Raiffeisen Art Proiect a fost prezentat în premieră în România, spectacolul de dans contemporan„OuiBaDa”, al coregrafului Gigi Căciuleanu.
Raiffeisen Art Proiect îşi propune să selecteze în fiecare an proiecte culturale româneşti valoroase pe care să le sprijine şi să le promoveze. Atenţia va fi îndreptată spre diferite forme de exprimare artistică, din dorinţa de a deschide cât mai multe căi de dialog între public şi talentaţii artişti români.
Pentru informaţii suplimentare: Elena Băidan tel: 021.306.16.26, e-mail: elena.baidan@rzb.ro sau Anca Haşegan tel: 021.306.16.21, e-mail: anca.hasegan@rzb.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii