Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economia românească va trece printr-un proces gradual de revenire în 2013

ro

24 Jan, 2013 16:30 1180 Marime text
INFORMAŢIE DE PRESĂ                                     Bucureşti, 24 ianuarie 2013


Romania in 2013


Bucureşti, 24 ianuarie 2013 – Economia românească va trece printr-un proces gradual de revenire în 2013, ajutată de factori locali şi internaţionali care arată mai promiţător în comparaţie cu anul trecut, a declarat Eugen Sinca, Analist Şef al BCR, cu ocazia prezentarii Raportului „Romania in 2013”.

Resursele publice suplimentare furnizate economiei de către guvern, o recoltă agricolă normală după seceta severă din 2012 şi o redresare minoră a cererii externe vor susţine o creştere economică de 1,1%. Încrederea investitorilor s-a îmbunătăţit peste tot în lume la începutul acestui an, după injecţiile ample de lichiditate efectuate de marile bănci centrale în 2012 şi o soluţie de ultim moment la problemele fiscale din Statele Unite ale Americii.

Scenariul nostru referitor la inflaţie este uşor mai optimist decât în urmă cu trei luni datorită unui leu mai puternic, a unor perspective bune pentru producţia agricolă din acest an şi a persistenţei deficitului de cerere agregată. Noua estimare de inflaţie este de 4,1% în decembrie 2013, in scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de prognoza anterioară.

Considerăm că dobânda de politică monetară va fi menţinută constantă la 5,25% în 2013 iar prima mişcare va fi o reducere în trimestrul I 2014. Cu toate acestea, lichiditatea suplimentară furnizată pieţei de către BNR va determina reducerea graduală a dobânzilor interbancare. Cursul de schimb s-ar putea situa la 4,35 în martie şi 4,40 în decembrie 2013 pe fondul unei diminuări treptate a valului abrupt de optimism de pe pieţele financiare.


*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi  622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.  
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.100 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 217,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.618,5 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.
*  *
BCR - Comunicare Externă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii