Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Banca Naţională a României

ro

21 Mar, 2016 09:26 773 Marime text
În perioada 14-20 martie 2016 Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI) a organizat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor în cadrul programului “Global Money Week”.

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR – „Să vorbim despre bani şi bănci” și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În premieră, reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA Romania) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susține prezentări pe teme financiar-bancare în unități școlare din județele Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița.

La activitățile educaționale desfășurate în cursul acestei săptămâni de către reprezentanţii Agenției Constanţa a Băncii Naţionale a României au participat, alături de profesori, un număr de 780 elevi, din care 55 din ciclul primar, 295 din ciclul gimnazial şi  430 din ciclul liceal.

Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului “Global Money Week” Award 2014 pentru Europa.

Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare.
 
Mai multe detalii despre proiectele educaționale ale BNR, găsiți pe http://www.bnr.ro/Proiecte-educationale-7872.aspx.
                                                       
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii