Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Citi preia divizia de custodie și servicii pentru valori mobiliare a ING din Europa Centrală și de Est

ro

26 Apr, 2013 15:55 838 Marime text
Tranzacția are drept obiect active în valoare de 110 miliarde de euro aflate în custodie

București – Divizia Citi Securities and Fund Services a încheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie și servicii pentru valori mobiliare al ING de pe șapte piețe din Europa Centrală și de Est (CEE), obiectul tranzacției fiind reprezentat de active în valoare de 110 miliarde de euro aflate în administrare. ING este un furnizor de top de servicii de custodie în CEE, deservind multe dintre cele mai mari instituții financiare ale lumii.

Tranzacția, care va fi supusă aprobării de către autoritățile de reglementare, include segmentele locale de custodie și servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Bulgaria. La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de piețe, în timp ce rețeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de piețe.
Această achiziție va spori capacitatea Citi de a oferi investitorilor, intermediarilor și emitenților servicii performante pentru valori mobiliare în Europa Centrală și de Est, datorită prezenței teritoriale extinse asociate cu accesul la rețeaua bancară globală a Citi. De asemenea, după finalizarea tranzacției, clienții vor beneficia de procesări mai eficiente precum și de o mai mare consecvență a serviciilor pe mai multe piețe. Detaliile tranzacției nu sunt publice. Având în vedere politicile standard de încheiere a tranzacției și procesul de aprobare de către autoritățile competente, Citi și ING estimează că preluarea se va finaliza în primul trimestru al anului 2014.
”ING este una dintre primele instituții care au identificat oportunitățile semnificative din regiune, dezvoltând cu rapiditate o rețea teritorială de neegalat, dublată de o expertiză locală valoroasă”, a declarant Neeraj Sahai, Director Global al Diviziei Citi Securities and
Fund Services. ”Această preluare demonstrează angajamentul nostru de a ne dezvolta infrastructura dedicată serviciilor pentru valori mobiliare precum și de a ne poziționa ca și lideri pe piețele emergente”.
”Această tranzacție reconfirmă în mod categoric angajamentul Citi față de Europa Centrală și de Est precum și față de strategia de creștere în regiune”, a declarat Zdenek Turek, CEO al Citi pentru regiunea Europa Centrală și de Est. ”Este o investiție importantă care ne va îmbunătăți în mod semnificativ poziția pe piață și care va crea o serie de sinergii în acest segment de business, generând astfel beneficii substanțiale pentru clienții noștri”.
Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, experții Citi oferă emitenților instituționali, intermediarilor și investitorilor din întreaga lume soluții personalizate, valorificând platformele globale bazate pe o arhitectură deschisă, modulară. Cu active în custodie în valoare de 13.5 trilioane de dolari și având cea mai extinsă rețea proprie, Citi pune la dispoziția clienților expertiză locală și acces global, pentru a oferi valoare adăugată procesului investițional.

Despre Citi
Citi, o bancă de top pe piața globală, are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienti si operațiuni în peste 160 de țări și jurisdicții. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor și instituțiilor o gamă largă de produse și servicii financiare, inclusiv produse de credit și tranzacționare pentru persoane fizice, servicii dedicate intreprinderilor mici și mijlocii, de investiții, brokeraj, servicii tranzacționale și de administrare a averilor. Informații suplimentare se găsesc pe www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Despre Citi Transaction Services
Divizia Citi Transaction Services cuprinde segmentele Securities and Fund Services și Treasury and Trade Solutions, făcând parte din Citi Institutional Clients Group. Citi Transaction Services oferă produse și servicii de gestiune a lichidităților, de finanțare comercială și custodie pentru clienții corporativi, instituțiile financiare și organizațiile din sectorul public din întreaga lume. Cu o rețea globală ce acoperă peste 97 de țări, divizia Citi Transactions Services sprijină peste 75.000 clienți. La sfârșitul trimestrului 1 din 2013, volumul mediu al pasivelor a fost de 415 miliarde de dolari, iar cel al activelor aflate în custodie 13,5 trilioane de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii