Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:42 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR relansează serviciul de Private Banking

ro

27 Feb, 2012 18:13 841 Marime text

BCR relansează serviciul de Private Banking
· BCR Erste Private Banking a fost desemnat de Revista Euromoney cel mai bun serviciu de Private Banking din România în 2011
· BCR Erste Private Banking are 2.000 de clienţi şi gestionează aproximativ 941 milioane EUR
· Razvan Furtuna, desemnat în premieră responsabil pentru serviciul BCR Erste Private Banking, deţine o experientă de 18 ani în tranzacţionarea şi structurarea produselor de piaţă monetară, valutară şi piaţa de capital din România
· Andra Mihailescu coordonează Centrul Private Banking Bucuresti şi are o experienţă de 13 ani în domeniul bancar, din care 10 ani de activitate în segmentul Private Banking din România     

Bucureşti, 27 februarie 2012 – BCR Erste Private Banking avea, la sfârşitul anului trecut, peste 2.000 de clienţi Private Banking, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010 şi gestiona, la finele lui 2011, aproximativ 941 milioane EUR, în creştere cu 32% faţă de 2010. Totodată, BCR Erste Private Banking avea, la sfârşitul anului 2011, circa 434 milioane EUR plasaţi în produse de investiţii, reprezentând 46% din totalul activelor în administrare.

În februarie 2012, serviciul oferit de BCR Erste Private Banking a fost desemnat, în urma sondajului efectuat de către Revista Euromoney, cel mai bun serviciu de Private Banking din România. Astfel, BCR, prin serviciul Erste Private Banking, a ocupat locul I în cadrul topului Euromoney la 15 categorii de servicii, printre care menţionăm: Best Private Banking Services Overall (Cele mai bune servicii de Private Banking în ansamblu), Range of Investment Products (Plaja produselor de investiţii), Bespoke Wealth Planning (Administrare personalizată a averii), Fixed Income Portfolio Management (Management al portofoliului de produse cu venit fix), Lending/Financing Solutions (Soluţii de creditare şi finanţare), Commodities Investment (Investiţii în mărfuri), Precious Metals Investment (Investiţii în metale preţioase) şi Structured Products (Produse structurate).

Erste Bank Oesterreich (Austria), alături de Erste Bank Hungary şi BCR au obţinut primul loc pentru serviciile Private Banking în cadrul sondajului Euromoney, în timp ce subsidiarele din Croatia, Cehia şi Slovacia s-au clasat în primele 5 poziţii.

  „Premiul Euromoney ne onorează dar în acelaşi timp confirmă faptul că introducerea standardelor unitare Erste Private Banking în ceea ce priveşte calitatea, dezvoltarea produselor şi educaţia consilierilor a condus la rezultatele aşteptate. În acest fel, clienţii Private Banking beneficiază de aceeaşi calitate ridicată a serviciilor în orice ţară în care este prezent Grupul Erste”Sorin Mititelu, Director Executiv Direcţia Managementul Segmentelor Retail, BCR
BCR oferă o paletă largă de produse (incluzând obligaţiuni guvernamentale sau corporatiste ori titluri ale fondurilor de investiţii). Alături de acestea banca adaugă serviciile personalizate pe care le poate oferi prin intermediul managerilor de private banking dedicaţi fiecărui client în parte. Prin intermediul managerului dedicat de Private Banking clienţii pot încheia o asigurare le fel de bine cum pot încheia un contract de leasing sau de credit. Aceasta asigură confidenţialitate maximă şi excelentă operaţională care înseamnă economie însemnată de timp pentru clienţii serviciului de Private Banking al BCR.

Cu toate acestea, Razvan Furtuna, desemnat în premieră responsabil pentru serviciul BCR Erste Private Banking punctează: ”În general clienţii serviciilor de tip Private Banking îşi doresc în primul rând un partener sigur, onest şi nu în ultimul rând, foarte bine pregătit. Scopul este acela de a îşi proteja averea acumulată astfel încât aceştia să se poată dedica afacerilor lor curente. Indiferent de profilul de risc al clienţilor noştri, BCR Erste Private Banking are toate ingredientele necesare pentru a oferi experienta unor servicii de calitate dublate de încredere”.

Razvan Furtuna, Head of Private Banking, deţine o experienţă de 18 ani în tranzacţionarea şi structurarea produselor de piaţă monetară, valutară şi piaţă de capital din Romania. Anterior, acesta a fost responsabil cu portofoliul de produse de trezorerie pentru clienţii retail în cadrul BCR.

De asemenea, potrivit Andrei Mihailescu, responsabil al Centrului Private Banking Bucureşti, “Aşteptarile clienţilor Private Banking din Bucuresti au fost întodeauna mari, iar responsabilitatea noastră a fost nu numai să oferim servicii la nivelul acestor aşteptari, ci chiar să ne surprindem în mod plăcut clienţii, cu noile noastre servicii. În 2011 am reuşit, dovada fiind rezultatele obţinute, iar pentru 2012 avem aceeaşi încredere, datorită modelului nostru de servire a clienţilor Private Banking,  acesta fiind cel mai potrivit contextului actual.”

Andra Mihailescu coordonează Centrul Private Banking Bucuresti şi are o experientă de 13 ani în domeniul bancar, din care 10 ani de activitate în segmentul Private Banking din România. Centrul Private Banking din Bucureşti include, pe lângă Municipiul Bucureşti, şi toate judetele din partea de sud, sud-est şi sud-vest a ţării. Astfel, Centrul Private Banking Bucuresti are o contribuţie de peste 60% în activitatea de Private Banking a BCR.    

BCR Erste Private Banking are, la nivel naţional, 5 echipe de Private Banking care acoperă toate judeţele ţării, oferind clienţilor acces la peste 6.000 de active financiare, tranzacţionate pe majoritatea pieţelor financiare relevante.
*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.
*  *
BCR - Comunicare Externă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii