Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR reduce dobânzile la creditele şi depozitele în lei

ro

29 Aug, 2013 15:04 1179 Marime text
BCR reduce dobânzile în lei pentru creditele de nevoi personale garantate Maxicredit cu până la 3,4 puncte procentuale
 BCR reduce dobânda pentru creditele negarantate în lei cu până la 1 punct procentual
În cazul depozitelor, banca reduce dobânda cu valori cuprinse între 0,25 şi 0,5 puncte procentuale
 
Bucureşti, 29 august 2013 – Banca Comercială Română (BCR) reduce, de la începutul lunii septembrie, dobânzile atât pentru creditele în lei cât şi pentru depozitele în lei atrase de la populaţie.
 
Suntem prima bancă din România care reduce dobânzile la creditele în lei în urma modificării dobânzii de politică monetară. Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, credem că este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele pieţei. Vrem să acordam credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia per ansamblu atât prin credite negarantate, cât şi garantate,” a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.
 
În cazul creditelor de consum garantate cu ipoteca, reducerea ajunge până la 3,4 puncte procentuale, noile dobânzi oferite clienţilor pornind de la 7% pe an. De asemenea, pentru creditele de nevoi personale fără garanţii, reducerea este de până la 1 punct procentual, astfel că noile dobânzi pornesc de la 12%/an.
 
Totodată, BCR reduce, începând cu 1 septembrie a.c., dobânda la depozitele la termen în lei cu valori cuprinse între 0,25 şi 0,5 puncte procentuale, astfel încât dobânzile oferite clienţilor vor fi cuprinse între 3% şi 4.25% pe an, în funcţie de maturităţi. Reducerea vine, de asemenea, în contextul reducerii dobânzii de politică monetară a BNR, fapt ce a determinat reducerea dobânzilor pe piaţa bancară şi a randamentelor titlurilor de stat.
 
Având în vedere resursele masive de depozite în lei ale BCR şi oportunităţile de a plasa aceste lichidităţi, decizia noastră reflectă condiţiile actuale ale pieţei. Preconizăm că piaţa se va alinia la acest nivel. Ne concentrăm în continuare să atragem resurse şi să le plasăm în credite la condiţii cât mai avantajoase pentru clienţii noştri”, a adăugat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.
 
 
 
 
 
 
* *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 562 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.200 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
* *
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Cei aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,6 milioane de clienţi în aproximativ 2.900 de agenţii din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La 30 iunie 2013, totalul activelor deţinute de Erste Group era de 210,2 miliarde euro, profitul net de 301,2 milioane euro şi raportul cost-venit este de 52,8%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii