Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR Banca pentru Locuinţe reduce dobânda pentru creditele în lei pentru locuinţe

ro

19 Jun, 2013 19:16 1063 Marime text
Clienţii BCR Banca pentru Locuinţe pot accesa, in perioada 17 iunie – 22 august a.c., credite intermediare şi anticipate pentru locuinţe in lei cu 6,25% dobânda fixa
 
Bucureşti, 19 iunie 2013 – BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, reduce dobânda la creditele intermediare şi anticipate acordate în lei şi garantate cu ipotecă, de la 7% şi, respectiv, 8% pe an la doar 6,25% pe an, pe toată perioada creditului, pentru solicitările de credit iniţiate de clienţi în perioada 17 iunie – 22 august a.c..
 
 „Produsele BCR Banca pentru Locuinţe au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă. În condiţiile de piaţă actuale, venim în întâmpinarea clienţilor care doresc să investească în domeniul locativ cu o reducere de dobândă importantă – la creditele intermediare şi anticipate garantate cu ipotecă imobiliară dobânda se reduce de la 7% p.a. şi respectiv 8% p.a. la 6,25% pe an pe toată perioada creditului, indiferent de tipul de contract: Locuinţa Plus, Locuinţa Avantaj sau Economii Plus”, a declarat Carmen Schuster, Vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.
 
În perioada promoţională, creditele cu dobândă redusă vor putea fi contractate atât de clienţii existenţi în portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe, cât şi de clienţii noi, care doresc să investească într-o locuinţă. În plus, clienţii nu plătesc comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinţe oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului, iar evaluarea imobilului adus in garanţie este, de asemenea, gratuită.
 
Creditele intermediare şi anticipate, cu dobândă fixă de 6,25% pe an pe toată perioada pot fi folosite de clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele. Clienţii încheie la acordarea creditului intermediar sau anticipat şi un contract de economisire-creditare. Acesta le asigură la finalizarea contractului de creditare intermediar sau anticipat trecerea în continuare la credit cu dobândă fixă bauspar de numai 5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul produsului ales.
 
„Daca un client doreste, de exemplu, să facă o investiţie de 100.000 lei, noi ii oferim următoarea soluţie: incheie un contract de creditare anticipată şi un contract de economisire-creditare – ambele în lei. Pentru creditul anticipat plăteşte o dobândă anuală de 6,25% fixă pe o perioadă de cca. 4 ani, rata creditului fiind de 571 lei/lună. În această perioadă el economiseşte pentru a obţine o dobândă fixă de 5% pentru creditul bauspar, credit care se acordă imediat după finalizarea creditului anticipat. Rata lunara a creditului bauspar este de 521 lei, iar perioada de rambursare de cca. 10 ani. Ambele credite – cel anticipat şi ulterior cel bauspar – îi asigură clientului o dobândă fixă de 6,25% şi ulterior de 5% pe toată perioada derulării investiţiei – adică pe o perioadă de cca. 14 ani. Avansul pe care-l percepem este de 27.000 lei. În perioada derulării creditului anticipat el economiseşte şi obţine toate avantajele contractului de economisire-creditare – dobânda şi prima de stat, actual 25% din suma economisită, cel mult însă contravaloarea a 250 EUR/an. Suntem convinşi că această soluţie vine în întâmpinarea clientului şi îl ajută să investească în condiţii sigure – dobândă fixa, credit în lei - în domeniul locativ!”, a spus Carmen Schuster, Vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.
 
Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt: Prima garantată de Stat şi acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi, nu în ultimul rând, siguranţa depunerilor – acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, în limita sumei de 100.000 EUR, echivalentul în lei. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării, precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.
 
Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.
 
 
* *
 
BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a GRUPULUI BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria – 20% din acţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii