Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR Banca pentru Locuinţe reduce dobânda pentru creditele anticipate

ro

05 Mar, 2012 15:30 1163 Marime text

Bucureşti, 5 martie 2012

BCR Banca pentru Locuinţe reduce dobânda pentru creditele anticipate

· Începând cu 1 martie a.c., clienţii BCR Banca pentru Locuinţe pot accesa credite anticipate in lei cu 8% dobânda fixa

Bucureşti, 5 martie 2012 – BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, vine în întâmpinarea nevoilor locative ale clienţilor săi prin reducerea dobânzii la creditele anticipate acordate in lei si garantate cu ipoteca, la 8% pe an.

„Produsele BCR Banca pentru Locuinţe au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă. În condiţiile de piaţă actuale, venim în întâmpinarea nevoilor locative ale clienţilor care doresc să investească într-un timp mai scurt în domeniul locativ cu o reducere de dobanda importanta – la creditele anticipate garantate cu ipotecă imobiliară de la 8,7% p.a. (pentru pachetele Locuinţa Plus, Economii Plus) şi respectiv 9% p.a. (pentru pachetul Locuinţa Avantaj) la 8% pe an, indiferent de tipul de contract”, a declarat Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, dar nu au ajuns la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pentru a putea beneficia de dobânzile fixe avantajoase ale creditelor locative acordate numai in lei (5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul produsului ales), pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneşte condiţiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma în credit locativ.

Un alt avantaj important pentru clienţii BCR BpL este comisionul zero la acordarea creditului (zero comision de analiză dosar credit).

„Prin această reducere de dobândă venim în întâmpinarea fiecărui om gospodar, care îşi doreşte îmbunătăţirea situaţiei locative, şi, în acelaşi timp, calculat, care îşi planifică bugetul familiei pe termen mai lung. BCR BpL nu percepe comision de acordare credit – la noi clientul are zero comision de analiză dosar de credit. Totodată, clienţii noştri au garanţia unor costuri lunare fixe, în lei, pe toata perioada contractului cu banca”, a adăugat Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt: Prima garantată de Stat şi acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi, nu în ultimul rând, siguranţa depunerilor – acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.


* *

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a GRUPULUI BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria  – 20% din acţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii