Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR a semnat un protocol de colaborare cu AURSF

ro

16 Jun, 2015 16:34 1586 Marime text
Este primul parteneriat de acest fel din Romania dintre o banca comerciala si o asociatie de protectie a consumatorilor 
 
Bucureşti, 16 iunie 2015 – Banca Comercială Română (BCR) a semnat, recent, un protocol de colaborare cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) ce are ca principal scop stabilirea unor masuri in vederea asigurarii unui grad adecvat de protectie a consumatorilor si a unui climat de transparenta si incredere in relatia acestora cu banca.
 
Parteneriatul intre BCR si AURSF va crea cadrul pentru:
  • colaborarea in vederea implementarii / alinierii managementului reclamatiilor in conformitate cu ghidurile elaborate de Autoritatea Bancara Europeana si cu cele mai bune practici aplicabile pe pietele europene;
  • informarea reciproca asupra noilor modificari legislative emise la nivelul UE si la nivel national care au ca subiect protectia consumatorilor, precum si colaborarea in vederea stabilirii impactului si a unor strategii viabile de implementare, astfel incat sa se inregistreze un impact pozitiv in ceea ce priveste gradul de satisfactie al consumatorilor utilizatori de servicii financiare;
  • imbunatatirea cunostintelor financiar-bancare ale consumatorilor utilizatori de servicii bancare;
  • organizarea unor campanii de educatie financiara si pentru incurajarea creditarii responsabile;
  • identificarea de solutii viabile pentru debitorii aflati in dificultate;
  • organizarea unor activitati, workshop-uri si intalniri regulate de informare si promovare comune, pe subiecte legate de protectia consumatorilor utilizatori de servicii bancare.
 
„BCR este prima banca din Romania care semneaza un protocol de colaborare cu o institutie care are ca scop protectia consumatorilor. Am inteles ca dialogul cu clientii este cel mai important. Suntem dispusi sa acceptăm cooperarea şi supravegherea din partea unei asociaţii de protecţie a consumatorilor, ca membru al societăţii civile. AURSF este o asociaţie pe care o considerăm credibilă, imparţială şi rezonabilă, în ce priveşte simetria dintre interesul nostru comercial şi protecţia consumatorilor“, a declarat Dan Dumitru Popescu, Director Executiv, Directia Customer Experience, BCR.
 
„Salutam aceasta noua abordare, care este cu atat mai remarcabila cu cat vine din partea celei mai mari banci din Romania. Este o provocare atat pentru noi, cat si pentru banca, dar suntem gata sa ne dedicam toata energia si priceperea pentru reusita acestui proiect unic la nivel national. Vocea consumatorilor utilizatori de servicii bancare va fi de acum mult mai bine auzita de BCR si speram ca acest lucru sa se vada in relatia zilnica dintre banca si client”, a declarat Alin Iacob, Presedinte AURSF.
 
*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

*  *
Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a fost infiintata in toamna anului 2013 in scopul protejarii drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor utilizatori de produse financiare din Romania. AURSF a contribuit in mod activ, inca de la infiintare, la imbunatatirea legislatiei care priveste consumatorii utilizatori de servicii financiare. De asemenea, AURSF s-a implicat in sustinerea intereselor debitorilor cu credite in CHF, declansand un amplu demers de negociere cu bancile care au acordat cele mai multe credite in CHF, in care reprezinta interesele a aproape 1.500 de membri. AURSF este membra a Federatiei Europene a Utilizatorilor de Servicii Financiare si a Grupului Consultativ de Dialog Permanent in Domeniul Protectiei Consumatorilor de Produse Financiare Nebancare de pe langa Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii