Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AVAS a fost informata cu privire la deschiderea procedurii insolventei pentru fosta Rodipet

ro

17 Nov, 2009 22:21 2565 Marime text

AVAS a fost informată cu privire la deschiderea procedurii insolvenţei pentru S.C. Network Press Concept

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost informată de către conducerea S.C Network Press Concept S.A. (fosta Rodipet) asupra faptului că instanţa de judecată a Tribunalului Bucureşti a admis cererea S.C. AMO PRODPRESS SRL de deschidere a procedurii insolvenţei.

În afară de această cerere, pe rolul instanţelor de judecată se mai află şi alte solicitări de deschidere a procedurii insolvenţei, printre care se numără:  RAAPPS, MEDIA SPORT GRUP, ANUNŢUL DE LA A LA Z, ADEVĂRUL HOLDING, BRONT MAGDALENA, ZIUA şi SRI, împreună cu RILOGOS SRL, RIVIERA MEDIA GRUP SRL şi S.C. EDITOR BL 49 SRL.

Conducerea S.C Network Press Concept S.A. a fost notificată, în cursul zilei de 17.11.2009, de către ACTIV LICHIDATOR IPURL privind deschiderea procedurii insolvenţei şi numirea acestei societăţi ca administrator judiciar.

În conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolvenţa, cu modificările şi completările ulterioare, administratorul judiciar numit de către instanţă, în urma analizei situaţiei din cadrul S.C Network Press Concept S.A., va decide soarta societăţii, împreună cu Adunarea Creditorilor.

Menţionăm că AVAS a intrat cu drepturi depline în societate doar la data de 28.10.2009, când a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii în urma căreia a fost numit Consiliul de Administraţie şi, ulterior, directorul general al companiei.

De la data deschiderii procedurii insolvenţei se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

Informaţii de background

Instanţa a stabilit ca, la data convocării primei Adunări a Creditorilor, care va fi prezidată de către administratorul judiciar, se vor lua în discuţie, printre altele, următoarele:

·        raportul întocmit de administratorul judiciar, prin care se va propune fie continuarea perioadei de observaţie a societăţii în cadrul procedurii generale, fie trecerea în faliment prin procedura simplificată a Legii85/2006;

·        alegerea unui comitet al creditorilor.

La adunarea creditorilor vor putea participa şi doi reprezentaţi ai salariaţilor S.C Network Press Concept S.A.

Totodată, Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii va desemna un administrator special care să-i reprezinte interesele.

Menţionăm că, în funcţie de conţinutul raportului, administratorul judiciar va putea elabora un plan de reorganizare a societăţii.

Administratorul judiciar are obligaţia:

·        să identifice cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea persoanelor care ar putea fi trase la răspundere, conform legii;

·        să denunţe sau să menţină contractele încheiate de debitorul S.C Network Press Concept S.A., inclusiv actele încheiate în frauda creditorilor;

·        să realizeze tabelul creditorilor societăţii;

·        să inventarieze şi conserve patrimoniul societăţii debitoare.
________________________________________________________

AVAS - Directia Comunicare
Adresa: Str. Av. Alexandru Serbanescu, nr.50, sector 1, Bucuresti
Tel:  +40 21 303.66.60  /  +40 21 303.63.51
Fax: +40 21 303.66.80  /  +40 21 303.6465
Email: presa@avas.gov.ro
www.avas.gov.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii