Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program educațional internațional în România Vara aceasta, peste 100 de copii s-au distrat pe valuri de engleză

ro

18 Aug, 2015 14:37 1533 Marime text
Centrul Educațional Helen Doron English, recunoscut la nivel internațional pentru inedita metodă de predare-învățarea, care a ajutat 2.000.000 de tineri din întreaga lume să vorbească fluent limba engleză, a școlit peste 100 de copii români, în cadrul unui proiect educațional internațional, derulat în perioada iunie-august 2015, în București și pe litoralul românesc, la Constanța.
Cursurile de vară dedicate celor mici au fost configurate astfel încât să respecte revoluționara metodă didactică pentru învățarea limbii engleze, care a fost inventată și implementată cu succes, peste tot în lume, de celebrul profesor britanic Helen Doron. Metoda Doron se bazează pe câteva principii de bază, printre care: încurajare continuă, repetare și asociere cu acțiunile și obiectele din jurul nostru, grupuri mici și operaționale, ascultare în fundal și jocuri inovative.
În cadrul proiectului educațional, au avut loc cursuri pentru îmbunătățirea limbii engleze vorbite prin activități de divertisment, dar și cursuri intensive, destinate recuperării sau avansării în studiul englezei pentru copiii care deja învață această limbă la şcoală. Activităţile au inclus teatru, muzică, dans, creaţie şi multe alte activități educaționale și de divertisment, bineînţeles în limba engleză.
Proiectul a continuat și la Gura Teghii, județul Buzău, unde alți 23 de copii au participat la English Camp 2015 și și-au încântat părinții atunci când au început să vorbească limba lui Shakespeare cu multă ușurință. Toate activitățile s-au desfășurat exclusiv în limba engleză, iar copiii s-au familiarizat cu ecologia și alimentația sănătoasă, au participat la o vânătoare de comori, au dezlegat ghicitori și au fost învățați cum să construiască și să spună o poveste în limba engleză. De asemenea, copiii au dispus și de un club de dans și karaoke, un teren de tenis și tradiționalul foc de tabără.
“O tabără în care toți copiii și cadrele didactice vorbesc exclusiv în limba engleză modelează nu doar abilitatea copiilor de a vorbi corect aceasta limbă, ci are ca scop integrarea limbii engleze în viața de zi cu zi, în fiecare element familiar copiilor, pentru a le facilita procesul similare a limbii engleze. Ne dorim ca în fiecare an să fim cei care oferă cele mai interesante cursuri de limba engleză pentru copii și pentru adolescenți, pentru a veni în sprijinul lor. Știm ca limba engleză este esențială, și devine un punct central pe viitor, iar copiii au nevoie de orice avantaj pentru a reuși în viață și pentru a se adapta mai ușor unei societăți viitoare, bazate pe relațiie economice și sociale intercomunitare”, specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.
Programul educațional continuă începând cu data de 1 septembrie, când încep cursurile anuale.
Helen Doron English este o instituție internațională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii