Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimite 2% către oameni care pot schimba orașul!

ro

17 May, 2015 13:39 999 Marime text
         Curierii pe bicicletă pedalează pentru a ajuta ONG-urile din Constanța. Andrei și Mihnea, liceenii care au înființat prima firmă de curierat pe bicicletă din Constanța - Velocurier, au lansat campania „Timpul pentru a dărui” prin care oferă livrări gratuite ONG-urilor pentru a strânge de la cetățenii orașului Constanța formulare de direcționare a 2% din impozitul pe venit.

          Orice contribuabil din România poate dispune, în nume propriu ca persoană fizică, asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul net pe anul 2014, pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit. În anul 2013, în România, doar 65.000 de contribuabili dintre cei peste 5 milioane au completat formularele de direcționare, iar suma totală direcționată către entitățile nonprofit a fost de aproximativ 800.000 euro. Dacă te regăsești printre cei care nu au direcționat cei 2% către nicio organizație și ai lăsat ca banii să se ducă la stat, ai ocazia să dai banilor tăi o destinație după cum îți dorești. Iar noi, liceenii-antreprenori de la Velocurier, îți ducem gratuit formularul la ANAF, scutindu-te de drum și timp pierdut la ghișee. Tu doar semnează formularul și cheamă-ne să îl preluăm. De restul ne ocupăm noi!

          Campania „Timpul pentru a dărui” a fost lansată pentru a informa cetățenii orașului Constanța cu privire la această posibilitate și pentru a oferi o mână de ajutor ONG-urilor care vor să dezvolte proiecte benefice comunității. Campania de informare se va desfășura pe pagina de Facebook a companiei de curierat până la 25 mai,  ultima zi în care formularele 230 vor mai putea fi depuse la ANAF.

            Pentru a beneficia de livrările gratuite oferite de Velocurier, ONG-urile sau contribuabilii vor solicita acest lucru prin completarea formularului de comandă disponibil pe www.curierat-constanta.ro sau vor suna la numărul de telefon 0720 735 489 (Andrei).

            „Facem tot posibilul pe [Anchor] ntru a fi de folos comunității, am demonstrat asta prin serviciile noastre ecologice, rapide și accesibile. Fiecare dintre noi poate avea un rol în comunitatea sa, iar noi putem face drumul mai scurt către destinație. Am fi bucuroși să ajutăm. Tu nu ai fi?“.”, a declarat Mihnea Călugăru, unul dintre fondatorii Velocurier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii