Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:45 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească

ro

07 May, 2015 12:17 560 Marime text
Asociatia Sigma Development Center Constanța, InterCultural Iceland, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța  anunță finalizarea Scolii fara Etichete, o tabară organizată în cadrul proiectului pentru 50 de elevi din cei 300 participanți la activitățile proiectului, selectați în baza unei scrisori de motivație și implicare, și 15 voluntari și profesori care au ajutat la derularea activităților de învățare.
Pe parcursul școlii 14.03.2015-18.03.2015, principalele sesiuni au avut în vedere creșterea stimei de sine, creșterea competenței de comunicare, lucru în echipă și proactivitate, înțelegerea cauzelor violenței și tipologiile acesteia și au determinat modalități de combatere. Mai mult, în timpul taberei, participanții au elaborat 6 proiecte pe care le vor dezvolta pe cont propriu pentru a crește conștientizare colegilor sau a comunităților din care fac parte asupra tipurilor de violență și a urmărilor acestora.
„Intregul periplu a fost o aventura extraordinara, fiecare moment aducand surprindere, emotie, evenimente neasteptate, reactii neasteptate, momente de genialitate si haos. De ce ma mir…e lumea adolescentei lor…a fost lumea adolescentei mele”, ne spune Mihai Ghemeș, moderatorul școlii și voluntar în cadrul proiectului. (Întreg articolul aici http://tinerifaraetichete.ro/o-experienta-unica-cu-oameni-minunati-si-curajosi/).
 „Tineri fără etichete” este un program ce își propune implementarea unor măsuri ce vizează promovarea și creșterea gradului de conștientizare asupra importanței acceptării și toleranței în societate, înscrierea și educarea în domeniul toleranței, a drepturilor omului și a interculturalității. Finanţarea acestui proiect este asigurată prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 “Implicare”, subcomponenta 1.3 “Încurajarea valorilor democratice”, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 130769.48 euro.
Persoană de contact: Roxana Comes, Responsabil evenimente si promovare             office@sigmadevelopment.ro    

Ti-a placut articolul?

Comentarii