Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul și Religia în România - Invitație la dezbatere și reflecție

ro

31 Jul, 2014 13:50 1207 Marime text
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează în luna august o serie de videoclipuri ce prezintă discuții cu bloggeri români și persoane din media, pe tema relației dintre Statul Român și cultele religioase.
 
Clipurile, cu o durată de 20-30 de minute fiecare, tratează probleme curente din societate: cum se face și cum ar trebui să fie făcută educația religioasă, care sunt argumentele pro și contra finanțării cultelor din bani publici sau care ar trebui să fie rolul Bisericii în stabilirea politicilor publice.
 
Primele clipuri sunt disponibile pe canalul YouTube al ASUR: https://www.youtube.com/user/ASURchannel precum și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/secularumanisti, urmând ca în fiecare săptămână să fie publicate și alte interviuri video.
 
Considerăm că este momentul să promovăm o înțelegere a relației dintre Stat și Religie, să definim modelele posibile și să evidențiem argumentele ce pot susține diferite modele. Astfel, invităm toate persoanele interesate să promoveze clipurile și să-și exprime - prin comentarii - opinia referitoare la ideile prezentate.”, a declarat Ciprian Cucu, Project Manager ASUR.
Cei care doresc să se implice în proiect și să înregistreze o discuție alături de noi, ne pot contacta pe adresa de e-mail: pr@asur.ro.
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) este o organizație neguvernamentală înființată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. Proiectele și campaniile ASUR sunt menite să popularizeze cunoașterea științifică și să evidențieze atributele unui stat secular. Prin activitatea sa, ASUR promovează principiile etice umaniste, gândirea critică, cunoașterea științifică și separarea statului de biserică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii