Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe de formare profesională în cadrul proiectului ”Șanse noi pentru personalul medical. Un acces egal la ocupații de actualitate de pe piața muncii din domeniul sănătății”

ro

11 May, 2015 11:42 801 Marime text
Asociația Regională pentru Dezvoltare Socială, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, va lansa în data de 12 mai 2015, la Constanța, cursul de formare profesională pentru ocupația de baby sitter pentru încă 56 de beneficiare ale proiectului ”Șanse noi pentru personalul medical. Un acces egal la ocupații de actualitate de pe piața muncii din domeniul sănătății”.
Evenimentul va avea loc la sediul Centrului de Excelență în Serviciile de Sănătate, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, B-dul Ferdinand, Nr. 100, Constanța, cu începere de la orele 16:30.
Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar certificatele de calificare profesională sunt recunoscute de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice.
Proiectul ”Șanse noi pentru personalul medical. Un acces egal la ocupații de actualitate de pe piața muncii din domeniul sănătății” va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la dezvoltarea și promovarea principiului egalității de șanse și de gen în societatea românească pentru 740 de persoane, prin dezvoltare profesională, formare, consultanță și campanie de informare și conștientizare.
 În cadrul proiectului vor fi furnizate servicii integrate de informare și conștientizare, formare profesională și consiliere antreprenorială. Programele de formare profesională vizează calificarea a 520 dintre viitoarele beneficiare ale proiectului. După finalizarea programelor de formare, 50 de antreprenoare, selectate dintre absolventele care au obținut certificate de calificare, vor fi susținute și asistate să înființeze mici start-up-uri, contribuind astfel la extinderea portofoliului personal de competențe, ceea ce va determina un acces mai egal și facil la noile ocupații de pe piața muncii, din domeniul sănătății.
De asemenea, vor fi furnizate sesiuni de formare profesională în domeniul egalității de șanse pentru 220 de persoane, reprezentanți ai societății civile (ONG-uri, mass-media, autorități publice locale).
 
Proiectul ”Șanse noi pentru personalul medical. Un acces egal la ocupații de actualitate de pe piața muncii din domeniul sănătății” este finanțat din FSE prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
 
Informaţii suplimentare:
 
Hermina Bectemir
Expert PR
Asociația Regională pentru Dezvoltare Socială
Telefon: 0241613195
Web: www.acces-egal.ro              
E-mail: asociatiaregionala@yahoo.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii