Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriate de Afaceri pentru Dezvoltare de Soluții Energetice Durabile bazate pe Ecoinovare

ro

24 May, 2015 12:22 1560 Marime text
Asociația Cluster MEDGreen organizează la data de 26 mai, cu începere de la ora 09:30, la sediul Sucursalei sale din București-Ilfov,  Simpozionul româno-australian cu tema “Parteneriate de Afaceri pentru Dezvoltare de Soluții Energetice Durabile bazate pe Ecoinovare”.
Manifestarea este organizată în colaborare cu Ambasada României la Canberra și va prilejui un schimb de opinii între comunitatea de afaceri, cercetători, cadre didactice și doctoranzi, în vederea identificării unor teme de colaborare.
La Simpozion și-au anunțat participarea reprezentanți ai întreprinderii SUNRISE CSP, Urban Media Channel, EcoHorneț SRL, Paulownia ST4, Solarom, ET Innovative Solutions, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”  și colectivul de cercetători din cadrul Clusterului MEDGreen.
În programul lucrărilor sunt incluse prezentări, dezbateri și o sesiune cu tema „Care sunt factorii care ar putea contribui alături de știință, tehnologie și antreprenoriat, la administrarea durabilă a resurselor materiale?”. În cadrul acestei sesiuni se va lansa și Manifestul Clusterului MEDGreen cu tema „Resursele de Natură Biogenică – Factor Fundamental pentru Dezvoltarea Durabilă a României prin Implementarea Principiilor Economiei Verzi”.
Locul de defașurare a avenimentului este Hotel Horneț, str. Italia, nr. 4, Chiajna, Jud. Ilfov (ieșirea spre Ciorogârla de pe autostrada A1).
Manifestarea se înscrie în planul de activități al Proiectului „Dezvoltarea de soluţii inovative materializate în produse şi servicii care să conducă la creşterea competitivităţii firmelor asociate în cadrul clusterului MEDGreen+“, cod SMIS 49755, contract de finantare nr. 1CLT/800.027/03.06.2014, Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”,   co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră” , în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, desemnat ca Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice. 
Asociația Cluster MEDGreen este o organizație care grupează întreprinderi inovative, institute de cercetare și universități, dezvoltând proiecte în domeniul ecotehnologiilor și surselor alternative de enrgie. Mai multe detalii despe Clusterul MEDGreen pot fi găsite la adresa www.medgreen.eu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii