Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:28 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri propuse de Patronatul Național Român pentru ieșirea din criză

ro

10 May, 2015 15:40 418 Marime text
Patronatul Național Român propune câteva măsuri pentru ieșirea din criza economică, afirmând că este important ca sindicatele și patronatele să participe la elaborarea actelor normative, transmite Infostar.
“Mediul economic din întreaga Europă este în continuă schimbare. Această schimbare trebuie să-i mobilizeze pe partenerii sociali și pe toți factorii de răspundere din România ca împreună să putem lua cele mai inspirate măsuri și în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura în viitorul foarte apropiat dezvoltarea durabilă a țării.
În toată Europa s-a ajuns la concluzia că singura măsură pentru ieșirea din criză pentru moment o reprezintă dezvoltarea unui dialog economic și social participativ, real și eficient, adică beneficiarii, respectiv patronatele și sindicatele să participe la elaborarea actelor normative nu numai să fie consultați periodic. În acest sens solicităm elaborarea în cel mai scurt timp a unor inițiative legislative sau hotărâri de guvern care să cuprindă acte normative strict necesare funcționării eficiente a dialogului social, în contextul european actual, cu acordul patronatelor și sindicatelor reprezentantive din România. Solicităm ca în cadrul ședințelor Comisiei de Dialog Social să participe președintele Consiliului Județean, primarul pentru ca toate proiectele economice și problemele sociale deosebite din comunitățile respective să fie discutate și soluționate operativ împreună cu partenerii sociali.
Ne dorim să creem împreună în județ un mediu de afaceri concurențial (în principal licitațiile să nu mai conțină caiete de sarcini întocmite preferențial) și un mediu de afaceri predictibil (cunoașterea de către partenerii sociali în timp util a proiectelor de dezvoltare a județului pe o perioadă mai lungă de timp pentru ca mediul de afaceri să se poată organiza, asigura și sprijini pe viitor o creștere economică durabilă în județ”, se arată într-un comunicat al Patronatului Național Român.
Patronatul Național Român este o organizație patronală cu reprezentativitate națională care cuprinde firme din toate județele țării și care totalizează un număr de 246.000 de salariați.Acestea sunt concluziile rezultate in urma activitatilor desfasurate in municipiul Buzau, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la infiintarea Patronatului National Roman. Filiala judeteana Constanta care numara pana in prezent 3000 de membri, a fost reprezentata de catre domnul Cojoc Costica secretarul general al filialei.    

Ti-a placut articolul?

Comentarii