Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:35 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MARȘUL DEMNITĂȚII

ro

11 Nov, 2015 14:08 705 Marime text
Chiar în acest moment, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ștefan Diaconu, ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare.

Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015, nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege.

Insistam insa asupra faptului ca acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea anagajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale.
Daca ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instutuțiile statului.
Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu poate rămâne indiferentă față de aceste abuzuri si va organiza o actiune de protest în fața MFP și ANAF, în data de 12 noiembrie 2015, între orele 11.00 - 14.00, susținuta de finanțistii din toata tara, care pe perioada acțiunii desfasurate in București, vor întrerupe lucrul cu publicul și vor protesta în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.
 
Acțiunea poartă denumirea MARȘUL DEMNITĂȚII și este menită să atragă atenția asupra consecințelor grave ale comportamentului abuziv al președintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ștefan Diaconu.
Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința Președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii