Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrunirea Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania

ro

20 Aug, 2009 20:54 1016 Marime text


COMUNICAT DE PRESA

Astazi, 20.08.2009, ora 11.00 la sala muzicala din cadrul Bibliotecii Judetene Constanta a avut loc intrunirea Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania.
Obiectivele intalnirii au fost :
- Criteriile de stabilire a serviciilor catre populatie pe care trebuie sa le presteze administratia publica locala;
- Standardele de calitate a serviciilor publice;
- Stabilirea standardelor de cost in administratia locala, astfel incat acestea sa fie incluse in proiectul bugetului de stat pe anul 2010 pe cele 2 capitole : de functionare si de dezvoltare
- Ierahizarea localitatilor  in functie de numarul locuitorilor, in conditiile in care toti cei din administratia publica locala avem aceeasi tinta – cetateanul. Ierarhizarea sa fie una singura, in functie de numarul de locuitori, indiferent ca este comuna, oras, municipiu.
- Identificarea atributiilor specifice autoritatilor administratiei publice locale in vederea stabilirii numarului de personal strict necesar care sa fie in masura sa indeplineasca aceste atributii.
- Salarizarea personalului din administratia publica locala in functie de numarul de locuitori, suprafata intravilanului.
- Salarizarea unitara a functionarilor de la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, consiliilor judetene, avand in vedere realizarea aceluiasi act administrativ.
La acest capitol, dl.  Anghel Nicolae primarul  comunei Castelu a avut urmatorul punct de vedere : sustine reducerea personalului primariei Castelu. Nu este de acord cu solicitarile tuturor primarilor din tara privind cresterile salariale pentru nici un salariat din administratia publica locala mai inainte de 1 mai 2010., iar cine nu este multumit de salariul actual sa-si caute alt loc de munca.
Sedinta s-a incheiat cu procesul verbal semnat de primarii si reprezentantii comunelor membre ale Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania.
Acest act va fi transmis mass – mediei si sustinut in fata reprezentantilor administratiei publice centrale : Guvern, Parlament, Presedentie, printr-o manifestare publica ce va avea loc la o data ce va fi comunicata in timp optim. Un numar de 5 primari  va reprezenta Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania la activitatea organizata la nivel national privind propunerile legislative care vizeaza reducerile de personal din cadrul administratiei publice locale.


PRESEDINTELE FILIALEI JUDETENE  CONSTANTA A
ASOCIATIEI COMUNELOR DIN ROMANIA

Ec. Mariana Gaju

Primarul comunei Cumpana

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii