Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incheierea proiectului - „Partener EU”

ro

04 Jun, 2014 12:13 1454 Marime text
În data de 04 iunie 2014, începând cu ora 12.00 va avea loc conferinţa de presa de incheiere a proiectului  “Partener EU”, care va fi urmată de Întâlnirea finala de tineret cu responsabilii de politici de tineret. Aceasta se va desfăşura la studioul de dans „Tango Magico” , str. Ilarie Voronca nr. 6B, etajul 2.
 
Asociaţia pentru Cultură şi Tango împreună cu partenerii naţionali Asociaţia Compania de Tango Cluj, Asociaţia Tango Iaşi şi Şcoala Tango Magico anunţă încheierea activităţilor proiectului “Partener EU”.
Acest proiect a fost finanţat de catre Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune”, Acţiunea Susţinere pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului, Subacţiunea 5.1. Întâlniri ale tinerilor şi responsabililor cu politicile de tineret.
            Proiectul “Partener EU” a fost un proiect conceput pentru a facilita participarea activă a tinerilor în indentificarea unui set concret de măsuri (o Strategie Naţională de Dans) care să conducă la o mai bună colaborare între educaţia formală şi non-formală, pentru a creşte calitatea experienţei de învăţare a tinerilor în domeniul educaţiei şi sportului.
Beneficiarii direcţi ai acestui proiect au fost 60 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani din cele 4 oraşe partenere. Activităţile proiectului s-au desfăşurat pe durata a 304 zile şi au fost implementate prin metode de educaţie non-formală prin care s-a urmărit:
 
- identificarea de valori comune între tineri din diferite zone ale României
- participarea activă a tinerilor în comunităţile din care fac parte
- utilizarea noilor tehnologii
- stimularea spiritului de iniţiativă al tinerilor, creativităţii, abilităţilor de anteprenoriat
 
Durata proiectului: 04 august 2013 - 01 octombrie 2014
Durata activităţilor: 01 octombrie 2013 – 01 iunie 2014
Locaţia desfăşurării Întâlnirilor tinerilor cu responsabilii cu politicile de tineret: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa.
 
            Obiectivele principale ale acestor întâlniri au fost:
 
- dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul educaţiei prin dans;
- semnarea unei petiţii cu scopul de a propune Guvernului României realizarea unei Strategii Naţionale de Dans;
- includerea cursurilor opţionale de tango în centrele universitare din România, care să ajute la dezvoltarea de comunităţi sportive cu caracter social;
 
În urma acestui proiect au fost obţinute o serie de rezultate. Astfel există rezultate directe intangibile ale acestui proiect precum creşterea gradului de implicare activă a tinerilor în comunităţiile din care fac parte; crearea de reţele sociale, dezvoltarea de abilităţi de comunicare eficiente în relaţia cu diverşi factori de decizie, creşterea gradului de cunoaştere a legislaţiei de tineret la nivel naţional şi european; conştientizarea comunicării eficiente şi dezvoltarea colaborării cu autorităţi publice locale, autorităţi naţionale; conştientizarea legăturii pe care o pot avea tinerii cu reprezentanţii administraţiei, presă, alte ONG, factori de decizie; creşterea gradului de cooperare, de solidaritate între tineri.
 
În ceea ce priveşte rezultatele directe tangibile au fost obţinute următoarele: un ghid de bune practici, care va fi finalizat până în luna octombrie 2014 şi platforma de învăţare online (www.partener.tangoact.ro).  Ghidul de bune practici va cuprinde idei inovative despre dialogul echipelor de implemnetare cu reprezentanţii universităţilor, ai Asociaţiilor Studenţeşti, precum şi alte instituţii publice din cele 4 oraşe participante la proiect, pentru realizarea unor parteneriate eficiente public-privat în domeniul educaţiei şi sportului.
Un alt rezultat tangibil obţinut, în urma acestui schimb, este o colecţie de clipuri cu rezumatele cursurilor de tango susţinute în cele 4 oraşe, filmate şi editate de către voluntari în cadrul proiectului.
Rezultatele obtinute, produsele audio-video şi ghidul de bune practici vor fi diseminate în următoarele activităţi:
 
- platforma proiectului (www.partener.tangoact.ro),
- ghidul de bune practici va fi distribuit/disemniat atât de către voluntari ai organizaţiei din Bucureşti, cât şi de participanţi şi voluntari ai organizaţiilor partenere.
 
Proiectul a produs schimbări în modul de viaţă al participanţilor. Aceştia au dezvoltat competenţe de generare a unor idei de antreprenoriat, au fost încurajaţi să participe mai activ în activităţile de voluntariat în asociatiile partenere şi în comunităţile din care fac parte, sunt doritori să promoveze valorile comune şi responsabilitatea socială, să participe la formări, traininguri sau proiecte europene în viitor. 

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la urmatoarele date de contact: 

Adresa e-mail: anca@tangoact.ro  
Persoana de contact Bucuresti: Anca-Maria Ionescu
Telefon: 0742 356 884
Persoana de contact Constanta: Ionut Fiscu
Telefon: 0722 881 888
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii