Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:24 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă lansare proiect “Partener EU”

ro

07 Nov, 2013 14:40 1306 Marime text
În data de 07 noiembrie 2013, începând cu ora 15.30 va avea loc conferinţa de lansare a proiectului  “Partener EU”, care va fi urmată de Întâlnirea iniţială de tineret cu responsabilii de politici de tineret. Aceasta se va desfăşura la studioul de dans „Tango Magico” , str. Ilarie Voronca nr. 6-8, etajul 2.

Perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului este 01 octombrie 2013 - 01 iunie 2014.
Proiectul a plecat de la o constatare simplă: aproape 70% din studenţii din universităţile din România nu frecventează orele de sport. Provocarea proiectuluieste de a integracursuri de educaţie non-formală de tango în universităţile din România, cu scopul de a redirecţiona tinerii din cluburi, discoteci, spre saloane de tango, centre culturale, campusuri universitare unde pot beneficia de o experienţă culturală inedită.
Având în vedere cele de mai sus, s-au conturat următoarele obiective ale proiectului:
Să implicăm aproximativ 30 de participanţi direcţi la proiect din 4 oraşe din România (Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi), în discuţii directe cu reprezentanţii cu politicile de tineret, pentru a găsi soluţii optime de integrare a cursurilor de tango argentinian în universităţi sub formă de cursuri de educaţie non-formală.
Să promovăm includerea de cursuri de educaţie non-formală prin tango, prin susţinerea de cursuri gratuite, în rândul a cel puţin 500 de tineri din 4 universităţi din România, pe perioada proiectului.
Să organizăm o Întâlnire Naţională de tineret pe tema "Educaţia prin dans-<tango pentru toţi >", cu participarea responsabililor cu politicile de tineret, a asociaţiilor partenere implicate, a sponsorilor şi mass-media, în vederea formulării unei petiţii legate de elaborarea unei Strategii naţionale de educaţie non-formală prin tango.
Să diseminăm exemple de bune practică în cât mai multe universităţi din România.
Printre activităţile proiectului se numără şi realizarea de demonstraţii de tango argentinian în toate oraşele implicate în proiect, cu acordul şi susţinerea primăriilor şi Ambasadei Argentinei la Bucureşti. De asemenea, proiectul presupune şi crearea unei platforme online de învăţare şi popularizare a tangoului ca formă de exprimare şi ca posibilitate de dezvoltare a abilităţilor fizice şi intelectuale ale tinerilor.

Promotor: Asociaţia pentru cultură şi tango din Bucuresti in parteneriat cu Scoala „Tango Magico” din Constanta
Proiectul este finanţat în cadrul Programului Tineret în Acţiune, Acţiunea Susţinere pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului, Sub-Acţiunea 5.1. Întâlniri ale tinerilor şi responsabililor cu politicile de tineret.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi echipei de proiect la adresa contact@tangomagico.ro, persoane de contact Ramona Budui sau Ionut Fiscu, Tel. 0723.224484, respectiv 0722.881888.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii