Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - USB Nicușor Dan și USB demarează Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei

ro

09 Sep, 2015 10:50 905 Marime text
Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al USB, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un Plan de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, pentru a elimina corupția care a pus stăpânire pe administrația locală, așa cum reiese din anchetele DNA.
,, A sosit vremea ca cetățenii onești să vină alături de mine și de USB ca să punem în aplicare Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei. Pentru a realiza acest obiectiv lansăm un apel către societatea civilă să se mobilizeze, așa cum a făcut-o de nenumărate ori în momente critice pentru societatea românească , și să vină alături de USB în demersul nostru de a scăpa administrația locală de grupuri infracționale organizate, transpartinice, care dăunează grav normalității acestui oraș”, a declarat Nicușor Dan.
Liderul USB a anunțat că în perioada următoare vor fi instalate corturi în toate sectoarele Capitalei, unde bucureșteni sunt așteptați să vină pentru a susține Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei , dar și pentru a aduce idei și sugestii legate de administrarea orașului.
Nicușor Dan a precizat că USB cere primăriilor de sector și Primăriei Generale să adopte urgent câteva măsuri esențiale pentru a curăța de corupție aceste instituții. Este vorba de un audit general, independent și profesionist, pe ultimii trei ani, la nivelul fiecărei primării de sector și la Primăria Generală, care să cuprindă inclusiv o evaluare a activității directorilor din primării.
Potrivit președintelui Grupului de Inițiativă al USB, primăriile ar trebui să demareze achizițiile pentru acest audit până la sfârșitul lunii octombrie, dată limită și pentru afișarea pe site-urile acestor instituții a tuturor contractelor de achiziție publică din ultimii trei ani.
„Dacă aceste măsuri nu vor fi adoptate, vom cere demisiile primarilor de sectoare, consiliilor locale, Consiliului General,  subliniind complicitatea la corupție și incompetență”, a precizat Nicușor Dan.
USB solicită, de asemenea, Agenției Naționale pentru Integritate verificarea averilor tuturor directorilor din primării, ale directorilor din instituțiile subordonate și, desigur, ale tuturor primarilor, pentru a vedea în ce măsură acestea au fost dobândite în mod cinstit sau dacă sunt rodul corupției care macină administrațiile locale.
„Am ajuns în acel moment în care trebuie să restartăm administrația din București și, de aceea, îi chemăm pe bucureșteni să vină alături de noi pentru a pune în aplicare Planul de  Curățenie Generală în Primăriile Capitalei”, a subliniat președintele Grupului de Inițiativă al USB.
Întrebat dacă ia în calcul, în noul context, o candidatură la Primăria Capitalei și candidați USB la primăriile de sector, Nicușor Dan a răspuns afirmativ, precizând că obiectivul său este acela de a aduce nu doar la Primăria Generală, ci și la primăriile de sector, oameni onești, profesioniști, capabili să asigure o dezvoltare europeană acestui oraș.
 

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii