Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa privind amanarea deschiderii pescuitului cu navodul in RBDD

ro

27 Aug, 2015 15:34 771 Marime text
Amânarea deschiderii pescuitului cu năvodul în perimetrul RBDD
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, interzicerea utilizării năvodului în perimetrul RBDD până la data de 1 octombrie 2015.

Ordinul nr. 307/152 din 4 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii prevede la art.8  “ (2) Se interzice folosirea năvoadelor în delta şi în lunca inundabilă a Dunării în perioada 1 aprilie - 31 august inclusiv şi în complexul Razim - Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie - 30 septembrie inclusive” însă din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, care au determinat scăderea nivelului apei în complexele lacustre din RBDD, s-a considerat că utilizarea acestor unelte în activitatea de pescuit comercial ar putea avea un impact negativ asupra biodiversităţii. Această decizie de amânare a fost luată şi urmare consultărilor avute în cadrul Şedinţei Comisiei Interne de Analiză a ARBDD şi a punctului de vedere emis de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Decizia Guvernatorului ARBDD a fost emisă, în conformitate cu următoarele acte normative:
- Legea nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare;
- H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare;
- OUG 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice;
- OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.
- Ordinul nr. 307/152 din 4 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii