Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa post conferinta ARC

ro

09 Oct, 2015 18:08 6506 Marime text
Asociația Română a Cărnii sprijină integrarea pe piața muncii a tinerilor absolvenți de studii superioare din Galați
 
COMUNICAT DE PRESĂ POST CONFERINŢĂ
Finalizarea proiectului
“Pregătește-te pentru viitor! -  stagii de practică pentru  studenți în domeniul agroalimentar”
 
 
Galați, Centrul de Afaceri Dunărea, 7 octombrie 2015, ora 16:00
 
            https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12140615_409352329255406_464537300432151152_n.jpg?oh=67fbe95676e3e65c47ac8a6cd69ccd69&oe=56D31327Miercuri 7 octombrie 2015 a avut loc, la Galați, Conferința de finalizare a Proiectului „Pregătește-te pentru viitor! -  stagii de practică pentru  studenți în domeniul agroalimentar”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul Axei Prioritare 2 “Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii“, Domeniul Major de Intervenție 2.1. “Tranziția de la școală la viața activă“.
 
Asociația Română a Cărnii, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și partenerul transnațional din Spania Instituto de Formación Integral – IFI, au implementat în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 proiectul anterior menționat, având drept obiectiv general îmbunătățirea competențelor profesionale în rândul viitorilor absolvenți de studii superioare și asigurarea tranziției de la scoală la viața activă, în vederea creșterii gradului de ocupare pentru absolvenții din învățământul superior.
Grupul Țintă a fost format din 394 de studenți, 375 beneficiind de sesiuni de consiliere și orientare profesională și dintre aceștia 200 au participat la stagii de practică în unități din industria agroalimentară din Galați. Studenții care au obținut cele mai bune rezultate sunt răsplătiți cu premii în bani, iar 15 dintre ei au participat la o vizită de studiu în Madrid, Spania.
La conferință ne-am bucurat de prezența Dlui. Decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, Dl. Prof. dr. ing. Petru ALEXE, studenți din Grupul Țintă, reprezentanți ai unităților economice unde s-au desfășurat stagiile de practică precum și reprezentanți mass media: RTV Galați, Radio România Actualități, Presa Galați-Brăila.
Acest proiect a reprezentat o bună ocazie pentru echipa noastră de a ne folosi energia și experiența în vederea pregătirii viitorilor absolvenți din domeniul industriei alimentare în a se integra mai ușor pe piața muncii. Rezultatele nu au întârziat sa apară: 6 studenți au fost angajați imediat după finalizarea stagiului de practică, iar zilele trecute, Universitatea a semnat un acord cu partenerul SC Patisgal SRL prin care 20 de studenți vor desfășura stagii de practică.
 
Întâlnirea din cadrul conferinței a fost interactivă, s-au prezentat rezultatele proiectului și opiniile invitaților legate de acest proiect.
 
Prof. dr. ing. Petru ALEXE – Decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați
"Dincolo de avantajul de a face practică într-o unitate de producție, dincolo de experienţa acumulată, vreau să vă spun că cel mai mare câștig al vostru a fost că ați căpătat încredere în voi înșivă. Și, privindu-vă în fotografiile din vizita de studiu din Spania, pot spune că sunteți la fel ca orice student european. Sunteți tineri, frumoși și deștepți, și nu trebuie decât să aveți puterea să îi convingeți și pe alții de asta".
 
Ing. Claudia GHEORGHE – Îndrumător de practică S.C. Sophi Alex Pan S.R.L.
„A fost un proiect frumos, cu beneficii atât pentru studenți, cât și pentru noi, mediul economic. Unitatea noastră chiar a angajat un student dintre cei care au participat la practică. În calitate de Îndrumător de practică, am fost plăcut impresionată de faptul ca studenții erau foarte bine pregătiți din punct de vedere teoretic și dornici de a învăța lucruri noi.”
 
Cristina COVACIU – Student din grupul țintă
„Cu ce m-a ajutat pe mine consilierea în orientare profesionala? Sunt pregătită acum sa merg în fața unui angajator, am învățat sa-mi evidențiez abilitățile personale, am învățat prin stagiul de practică să lucrez în echipă. Angajatori caută acum și persoane rezistente la stres. Vizita de studiu a fost o experiența care a contribuit la dezvoltarea mea personală și intelectuală. Vizita la CIM ne va  ajuta în găsirea unei viziuni pentru viitor și astfel să ne atingem mai repede obiectivul.”
 
Claudia MOLOCEA – Student din grupul țintă
„Vizita de studiu din Spania a fost o șansa de a înțelege la fata locului temeinicia rezultatelor pozitive obținute prin profesionalism, pentru ca știu ca improvizațiile au trista reputație de a nu rezista în timp. Mulțumesc partenerilor, organizatorilor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect, profesorilor și experților însoțitori și în chip special d-nei prof. Maricica Stoica pentru tot efortul, implicarea și devotamentul dovedite pe parcursul derulării întregului proiect.”
 
Pentru afla mai multe despre proiectul nostru, vă invitam să vizitați portalul web www.agropractic.ro și pagina de facebook Pregătește-te pentru viitor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii