Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă “Lecția de prim ajutor”, organizată gratuit în Constanța

ro

29 Sep, 2015 16:01 962 Marime text
Asociația MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață în parteneriat cu SMURD organizează un curs gratuit de prim ajutor pentru publicul larg în Constanța, ca parte a programului “Lecția de prim ajutor”. 40 de constănțeni interesați să învețe tehnici de prim ajutor în situații de urgență sunt așteptați miercuri, 30 septembrie, de la ora 16.30, în incinta Tomis Mall Constanța (sala de conferințe de la etajul V).
 
Programul “Lecția de prim ajutor” extinde astfel cursurile gratuite susținute de medicii SMURD la nivel național. Până la finalul lunii noiembrie 2015 vor fi organizate cursuri de prim ajutor la Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. În fiecare oraș, 40 de participanți sunt așteptați să participe la aceste cursuri în cadrul cărora vor afla informațiii despre suportul vital de bază și vor exersa practic manevrele alături de medicul SMURD.
 
Înscrierea participanților se face online pe site-ul programului, participarea fiind gratuită. Până acum peste 1.000 de persoane au participat la cursurile organizate prin programul “Lecția de prim ajutor”, lansat în anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fără pregătire medicală la informații esențiale despre acordarea primului ajutor în situații de urgență.
 
Partenerii programului:
 
Asociaţia MaiMultVerde
Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 - 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile. 
 
NN Asigurări de Viaţă
NN Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și “Şanse la viaţă” persoanelor aflate în dificultate. Alături de “Lecția de prim ajutor”, NN susține și proiectul “Aleargă pentru Inima Copiilor”, sprijinind funcționarea secției de cardiochirurgie pediatrică a Spitalului de Copii Marie Curie din București.
 
SMURD
În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă. După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii