Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Jurnal de fapte bune, la a doua editie

ro

14 Oct, 2015 15:30 1312 Marime text
S-a lansat a doua ediție a Jurnalului de Fapte Bune – programul de burse pentru copiii talentați fără posibilități financiare
 
După ce, în prima parte a anului, peste 360.000 de lei au mers către 30 de povești de viitor, în octombrie s-a lansat cea de-a doua ediție a Jurnalului de fapte bune, un program de burse pentru copiii cu performanțe în sport, artă și învățătură. Oricine cunoaște un copil talentat, fără posibilități financiare, este invitat să-i înscrie povestea pe www.jurnaldefaptebune.ro.
Despre programul Jurnal de fapte Bune
Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, în parteneriat cu Libertatea și Fundația Ringier, programul Jurnal de fapte bune oferă burse lunare de câte 1000 de lei, timp de un an de zile, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.

Cea de-a doua ediție aduce burse pentru copii, dar și pentru cei care le sunt alături, înscriindu-le povestea în concurs!

Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe. Astfel, structura finală a burselor acordate în cea de-a doua ediție a programului Jurnal de Fapte Bune desfășurată în perioada 05 octombrie – 31 decembrie 2015 este următoarea:
  • 16 burse în valoare de 1.000 RON/lună fiecare, timp de 1 an de zile, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite
  • 9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului Jurnal de fapte bune. Vor fi acordate 3 burse în fiecare lună
  • 2 burse în valoare de 15.500 de lei fiecare, pentru echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregatire (la nivel de echipă)
Regulamentul complet este disponibil pe platforma online JurnaldeFapteBune.ro
“Suntem mândri să anunțăm cea de-a doua ediție a programului Jurnal de fapte bune. În primul rând, vrem să mulțumim tuturor celor care au înscris cazurile copiilor din prima ediție. Cu ajutorul lor, am reușit să fim aproape de familii, să construim împreună un viitor frumos pentru acești campioni. Ne-au convins, așa că mergem mai departe și oferim șanse și mai multor copii din întreaga țară. Este rândul nostru să-i convingem că drumul spre performanță le este deschis, iar noi le suntem alături.” a declarat Ana Maria Băjan, Marketing, Business Development & PR Executive Director, Caroli Foods Group.

 Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibile, cazurile înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii, cele mai importante fiind:
  • Vârsta maximă de 18 ani;   
  • Dovada practicării activității și a rezultatelor obținute de copil în trecut în domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzică, arte vizuale și artele spectacolului) și învățătură;
  • Situația materială a familiei. Copiii înscrişi trebuie să provină din familii în care venitul net/membru nu depăşeşte 700 de lei lunar.

Povești de viitor susținute în prima ediție a programului Jurnal de fapte bune

În urma primei etape a proiectului, 30 de copii extraordinari au ajuns mai aproape de visul lor – pictori, muzicieni, atleți, informaticieni, gimnaste de talie națională și mulți alții. Printre multele povești de succes, sunt bursieri ai Jurnalului de fapte bune care acum au ajuns până în Germania la concursuri internaționale și bursieri care au devenit campioni naționali ai României prin munca lor și cu ajutorul sprijinului financiar pe care l-au primit.

 „Trofeele și realizările obținute le-au dat copiilor, câștigători ai bursei, încredere în forțele proprii, forța și determinarea de a fi mereu pe podium. De aceea, am ales să ducem mai departe povestea din Jurnal împreună cu ei și alți campioni sau viitori campioni pe care îi așteptăm alături de noi. Mai mult, de data aceasta îi vom sprijini și pe cei care i-au ghidat de-a lungul anilor spre performanță, precum și echipe care au nevoie de suport pentru a-și urma visul.”, a declarat Laura Dușleag, Director Asociația Pentru Familie.

Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii