Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - 03.02.2009

ro

03 Feb, 2009 19:46 1013 Marime text

COMUNICAT

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR) saluta initiativa de modificare a metodologiei de examinare a candidatilor la examenul practic pentru conducerea motocicletelor si sustine inasprirea probelor pentru ca viitorii motociclisti sa fie mult mai bine pregatiti atunci cand ies in trafic.

Astfel, AMR solicita, la fel ca in nenumarate randuri, reintroducerea traseului la examenul moto, tinand cont de faptul ca in prezent nici o scoala de profil nu este obligata sa sustina cursuri si in trafic, de aici rezultand multe accidentari in care sunt implicati proaspetii posesori de permis categoria A. De asemenea, in prezent, viitorii detinatori de permis categorie A nu sunt obligati sa sustina proba de mers in trafic.
La fel ca in alte tari europene si in contextul inmultirii de la an la an a motocicletelor pe strazile Romaniei, si la noi se impune introducerea obligatorie a cursurilor practice desfasurate de catre scoli in trafic. De asemenea, proba practica la examen ar trebui sa fie alcatuita din teste in poligon si teste in conditii normale de trafic, cursantul fiind urmarit la mica distanta de politistul examinator aflat pe motocicleta.

In concluzie, AMR sustine ca Ordinul dat recent de ministrul Internelor, care a modificat Ordinul nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere este unul potrivit in contextul actual, insa trebuie imbunatatit. De aceea, solicitam autoritatilor sa consulte reprezentantii AMR ori de cate ori elaboreaza schimbari in ceea ce ii priveste pe motociclisti pentru ca numai printr-o reala si eficienta conlucrare putem schimba in bine contextul actual si putem ajuta la scaderea numarului de accidente in care sunt implicati conducatorii de autovehicule pe doua roti.

Contact AMR Constanta:
Balan Ana Maria
0720 944 340
ana_balan@yahoo.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii