Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia infiintata de Daciana Sarbu creeaza Gradina Bio a Copiilor, alaturi de Bio Romania si Muzeul Satului

ro

29 May, 2013 15:00 1689 Marime text
Sambata, 1 iunie 2013, va fi creata Gradina Bio a Copiilor, in urma parteneriatului dintre Asociatia Scoala pentru Sanatate, Bio Romania - Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”. Astfel, la initiativa organizatorilor, copiii din clasa IC de la Scoala Gimnaziala Herastrau vor planta mai multe sortimente de legume (rosii, castraveti, ardei, vinete, varza de toamna), intr-un spatiu special amenajat pentru acest proiect, aflat in fata gospodariei Traisteni din zona centrala a Muzeului Satului. Plantarea va incepe la ora 10.
Daciana Sarbu, fondatoare a Asociatiei Scoala pentru Sanatate, considera ca un gest simplu, precum plantarea unei legume, poate ajuta copiii sa se familiarizeze cu alimentatia  sanatoasa: „Atunci cand un copil participa la pregatirea unei salate, cu siguranta o va savura si va cere sa repete experienta – psihologii si nutritionistii ne invata ca asa se poate crea preferinta pentru hrana sanatoasa. De aceea ne-am gandit sa-i implicam pe cei mici chiar in plantarea unei mici gradini, pentru a le arata cum sunt sadite legumele, cum pot fi ajutate sa creasca si sa se transforme in hrana sanatoasa, ce poate ajunge in farfuria lor”.
Conf. Univ. Dr. Paula Popoiu, Directorul General al Muzeului Satului, afirma ca astfel de proiecte cu substrat educational vor avea un efect benefic in randul generatiilor tinere: „Organizam numeroase activitati destinate copiilor, insa pe 1 iunie, chiar de ziua lor, ne bucuram sa punem un accent special pe importanta vietii sanatoase. La aceste varste copiii invata repede si deprind comportamente ce le pot fi utile tot restul vietii”.
Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania, subliniaza faptul ca toate plantele sadite in aceasta gradina provin din culturi bio si vor fi intretinute exclusiv prin practici si procedee specifice agriculturii ecologice: „Legumele si fructele bio sunt curate, sanatoase si pline de vitamine. Dorim sa transmitem un mesaj simbolic: o gradina plantata de copii nu poate fi decat pura, neatinsa de chimicale, in armonie deplina cu natura”.
Odata plantata, Gradina Bio a Copiilor va fi intretinuta prin efortul organizatorilor, care ii vor invita periodic pe copiii participanti la actiunea de sadire sa participe la ingrijirea sa.

Daciana Sarbu a fondat Asociatia Scoala pentru Sanatate in 2010, alaturi de Anda Avramescu (medic) si Cornelia Marin (consultant nutritionist) pentru a sprijini parintii sa invete principiile nutritiei sanatoase, in beneficiul copiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii