Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate ASMV in cadrul proiectului “Nu mi-e frica de doctor!”

ro

25 Mar, 2015 11:58 1186 Marime text
Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari va derula o noua activitate in cadrul proiectului Nu mi-e frica de doctor!”. Membri voluntari ASMV vor merge in data de 26.03.2015 la Gradinita nr 51 C-ta, orele 10:30 si le vor arata copiilor de la grupa mare “ Floricelele” ce inseamna actul medical si ce se intampla atunci cand merg la medic. Copiii vor putea interactiona cu instrumentele medicale si vor fi chiar ei medici si asistenti pentru “pacientii”(jucariile)lor.
               
“Nu mi-e frica de doctor” – program ce se adreseaza copiilor de varsta prescolara, cu scopul de a reduce, intr-un mod ludic, frica copiilor de doctor si de mediul spitalicesc si in acelasi timp, ofera posibilitatea studentilor la medicina sa invete mai multe despre pediatrie si le da oportunitatea lucrului cu copiii.

Obiectivul principal il reprezinta crearea unei atmosfere de incredere, unde copiii se confrunta cu problema “spitalul si boala”.
Convingerile si impresiile micutilor formate de mediul familial si media se doresc a fi corectate prin joc si joaca. Dorim sa le invingem frica, aratandu-le ca boala si vindecarea ei face parte din viata de zi cu zi si nu trebuie privita ca o problema amenintatoare si inspaimantatoare.

 Tema principala o reprezinta intalnirea copiilor cu doctorul, acestia jucand rolul de parinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de papusi, ursuleti) la doctor. In “sala de asteptare”, micutii vor acumula notiuni despre instrumentarul medical de baza si despre conduita prezentarii la medic. Odata intrati la consult, fiecare isi imagineaza ca ursuletul lui are o boala, pe care medicul o trateaza prescriindu-i medicatie (bomboane si sirop).
 
Departament voluntari ASMV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii