Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:59 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 ani de Helen Doron English la Constanța, peste 500 de copii vorbesc fluent limba engleză

ro

05 Jun, 2015 09:30 1401 Marime text
Centrul Internațional Educațional Helen Doron English sărbătorește, sâmbătă 6 iunie 2015, 5 ani de activitate în Constanța, perioadă în care peste 500 de copii cu vârste între 1 și 14 ani au urmat cursurile programului internațional de educație. La serbarea de final de an școlar 2014-2015 vor participa aproximativ 200 dintre cursanți.
Programul internațional dedicat copiilor este configurat astfel încât să respecte revoluționara metodă didactică pentru învățarea limbii engleze, care a fost inventată și implementată cu succes, peste tot în lume, de celebrul profesor britanic Helen Doron. După 30 de ani de cercetări și studii realizate în mai multe țări, inclusiv în România, reputatul profesor a identificat principalele motive pentru care mulți copii nu reușesc să vorbească fluent limba engleză. Printre altele, Helen Doron a concluzionat că, în școală, copiii nu au ocazia să exerseze limba engleză vorbită, deoarece sistemul clasic se bazează foarte mult pe scris și citit, iar grupurile sunt mult prea mari pentru ca actul de predare-învățare să fie unul operațional.
Cheia succesului acestei metode implică patru principii de bază menite să consolideze abilitățile copilului de a vorbi limba engleză: învățarea în grupuri mici, de 4, maxim 8 cursanți, ascultarea repetată în fundal, încurajarea și jocurile inovative.
Totodată, Centrul Internațional Helen Doron de la Constanța pregătește de 3 ani elevii care susțin examenele Cambridge, iar o parte dintre copiii care urcă sâmbătă pe scenă vor participa peste o săptămână la examenele Cambridge de la sediul din Constanța.
“Considerăm că învățarea limbii engleze este prioritară pentru educația copiilor din România, deoarece îi va ajuta să se adapteze mai ușor societății viitoare, bazate pe relații economice și sociale intercomunitare. Programul internațional a adus foarte multă inovație în procesul de predare-învățare a limbii engleze de către mici și ne mândrim cu faptul că am reușit să școlim peste 500 de copii în această perioadă. Dovadă a faptului că revoluționara metodă didactică implementată și în România de reputatul profesor britanic este un real succes este fluența mult mai mare cu care cursanții noștri reușesc să vorbească limba engleză. Spre deosebire de sistemul educațional clasic, în care accent se pune pe scris și citit, metoda noastră se concentrează pe limba engleză vorbită”, declară specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.
            Helen Doron English este o instituție internațională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English.
 
Persoană de contact
Ștefania Filip
Coordonator Helen Doron English
E-mail: se_romania@helendoron.com
 
Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii