Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESA - TAXA DE PROMOVARE LA ORADEA

ro

25 Nov, 2015 16:55 2205 Marime text
In numele Federatiei Asociaţiilor de Promovare Turistica din România - FAPT , anuntam cu bucurie ca incepand de ieri  inregistram oficial al doilea model al Taxei de Promovare Turistica instituit in Romania, dupa cel implementat de Asociatia Litoral - Delta Dunarii (promotor), in cazul Taxei de Promovare Mamaia-Sat Vacanta, cu 3 ani in urma! Primaria Constanta a fost atunci prima autoritate publica locala din Romania care a inteles si adoptat propunerea pe care o faceam de 3 ani deja, mai multor primari de pe Litoral, de a implementa o Taxa de Promovare care sa fie platita de agentii economici cu activitate in turismul din statiune, dar care sa fie alocata spre utilizare Asociatiei de Promovare a Turismului Litoral-Delta Dunarii. 
Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral-Delta Dunarii si Presedinte FAPT : " Taxa de Promovare a statiunii Mamaia-Sat Vacanta a generat un buget care a permis Asociatiei Litoral-Delta Dunarii sa deruleze  campanii, evenimente si materiale de promovare de care Mamaia nu dispunea! Numai in acest an, Asociatia Litoral-Delta Dunarii si aeroportul Constanta au reusit sa atraga doua noi companii aeriene si  trei rute noi catre Litoral ! Avem o strategie locala de promovare si continuam sa ne dezvoltam! Sustinem propriile Conferinte de promovare in tarile pe care ne focusam si realizam materiale si evenimente de promovare de talie nationala si internationala! Facem astfel management de destinatie. Astazi inregistram o mare victorie la nivelul turismului romanesc. A doua Taxa de Promovare Turistica instituita de o primarie din Romania, iar principiul ramane acelasi, si anume : Bugetul va fi alocat Asociatiei pentru Promovarea Turismului Oradea! 
Am convins in acesti ultimi ani 15 Consilii Judetene ( ALDD are doua Consilii Judetene in componenta!) si peste 100 de primarii din Romania sa adere sau sa constituie Asociatii de Promovare a Turismului alaturi de noi, operatorii privati din turismul local! 
Felicitam pe aceasta cale colegii de la Asociatia de turism Oradea, primarul si intregul Consiliu Local Oradea, pentru ca urmeaza modelul nostru si pentru ca au dovedit ca se poate! Vom promova mai departe, prin Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania, Parteneriatul Public-Privat, motorul si cheia dezvoltarii si promovarii turismului romanesc. 
Asa cum am declarat oficial, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania ( FAPT) continua sa solicite infiintarea unui Minister al Turismului ( care sa faca numai reglementarea cadrului legal) si a Organizatiei Romane de Turism ( care sa administreze promovarea Romaniei, in parteneriat public-privat). Cerem oficial trecerea la REFORMA in TURISM."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii