Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Asociaţia Litoral – Delta Dunării Dialogul privind Ordinele 1079 si 1514/2014 s-a reluat 4 iunie 2015

ro

04 Jun, 2015 14:54 1291 Marime text
Dialogul privind Ordinele 1079 si 1514/2014 s-a reluat
 
După mai multe ore de dezbateri şi negocieri între delegaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării, a Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a Asociaţiei Primarilor din Delta Dunării, ai federaţiilor de pescari şi armatori fluviali pe de o parte şi cea a Ministerului Transporturilor de cealaltă parte, pe marginea dispoziţiilor introduse prin Ordinele de Ministru nr. 1079 si 1514/2014, dispoziţii ce afectează toţi proprietarii de ambarcaţiuni – dialogul pentru suspendarea Ordinului emis a înregistrat miercuri seara primele obiective soluţionate. Numai prin implicarea directă a Primului Ministru Victor Ponta s-a făcut în sfârşit dreptate pentru localnicii din Delta Dunarii, pescari, conducători de ambarcaţiuni de agrement, lucratori în domeniul turistic şi proprietari de locaţii turistice.

Protestul va fi reluat însă peste 2 luni, dacă nu vor fi rezolvate cele asumate prin minuta încheiată pe 3 iunie între reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai Autorităţii Navale Române, reprezentanţii Patronatelor din turism, ai armatorilor, ai federaţiilor de pescari şi ai Asociaţiilor Primăriilor din Delta Dunării, în prezenţa domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea şi a domnului Prefect. Minuta este disponibila pe pagina Facebook a Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, https://www.facebook.com/APTDELTA?fref=nf .
 
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: “Îi mulţumesc personal premierului României, Victor Ponta, pentru sprijinul direct acordat pentru medierea şi soluţionarea situaţiei generate de cele ordine adoptate fără consultarea agenţilor economici. Îi felicit şi susţin pe colegii şi membrii noştri din Asociaţia Litoral – Delta Dunării - Preşedintele şi Vicepreşedintele Asociaţiei Patronale din Delta Dunării, Daniel Iluşcă şi Dragoş Gociman pentru luptă şi determinare. Asociaţia Litoral – Delta Dunării s-a alăturat încă de la început demersurilor iniţiate de Patronatul din Delta Dunării pentru modificarea celor două ordine. În cel mai scurt timp vom organiza la Tulcea un comandament de lucru pentru dezbaterea problemelor cu care se confruntă operatorii economici din deltă, grup în care vom coopta reprezentanţi ai tuturor ministerelor publice cu atribuţii în reglementarea acestor activităţi.”

Declaraţie Daniel Iluscă, Preşedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării: “5 ore de negocieri marți la București şi 11ore neîntrerupte ieri la Tulcea au dus la un respiro şi credem că au înţeles semnalul nostru că trebuie restructurată instituţia ANR din temelii şi legislaţia făcută de ANR pe genunchi...”
 
Declaraţie Dragoş Cătălinoiu Gociman, Vicepreşedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării: “Mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi mobilizat, mulţumim preşedintelui CJ Tulcea , Horia Teodorescu, care a găzduit şi mediat negocierile de ieri, mulţumim Primului Ministru Victor Ponta, care ne-a ascultat şi care a înţeles problemele uriaşe cu care urmau să se confrunte localnicii şi agenţii economici din Delta Dunării prin punerea în aplicare a celor două Ordine, 1079 si 1514, emise de Ministerul Transporturilor, concepute şi promovate de Autoritatea Navală Română. În zilele următoare urmează să prezentăm şi alte propuneri pentru intrarea în normalitate a activităţilor economice desfăşurate cu ambarcaţiuni de agrement în Delta Dunării. Sperăm ca angajamentele luate să fie duse la îndeplinire în cel mai scurt timp ! “
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii