Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale, la Constanța. Cum a fost primită în județ (galerie foto + video)

ro

18 Oct, 2019 00:00 5790 Marime text
Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019, actualul lider al social-democraților, a fost prezentă ieri în trei localități din județul Constanța. 
 
Dimineața, de la ora 10:00, pe stadionul din localitatea Ciobanu, județul Constanța, sute de persoane ce aveau pancarte cu chipul Vioricăi Dăncilă, dar și cu trandafiri roșii, o așteptau nerăbdătoare pe reprezentanta partidului preferat. 
 
Alături de primarii sau locuitorii din localitățile Ciobanu, Hârșova, Saraiu, Gârliciu, Horia, Topalu, Crucea, Ghindărești, Vulturu, Seimeni, Siliștea, Pantelimon și Grădina, reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, în frunte cu președintele Horia Marius Țuțuianu, dar și cu Felix Stroe, președintele PSD Constanța, au venit să o întâmpine pe Viorica Dăncilă. 
 
Parlamentarii constănțeni George Vișan, Nicolae Moga, Ștefan Mihu, Cristina Dumitrache au venit alături de Mihai Fifor, Orlando Teodorovici, Liviu Tit Brăiloiu și Miron Mitrea, care au reprezentat conducerea partidului. Împreună au transmis un mesaj care s-a axat pe ideea de unitate și de luptă împotriva trădătorilor.
 
Alegerile prezidențiale înseamnă pentru PSD principalul scop al acestui final de an pentru a le demonstra celor care nu mai au încredere în șansele formațiunii politice că încă există forță și demnitate în rândul electoratului social-democrat. 
 
„Aș vrea să văd că președintele Iohannis ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveți, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreți să mergeți, dar văd prea puțini. Prea mulți dintre cei care ar trebui să fie interesați de problemele dumneavoastră sunt interesați doar de problemele lor personale și de campania electorală. Oamenii au nevoie de atenție și sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile. Oamenii au nevoie de susținere, să vadă că nu sunt singuri, că alături de ei sunt oameni care cred în ei și vor să îi sprijine”, le-a transmis Viorica Dăncilă celor prezenți la comuna Ciobanu. 
 
În baia de mulțime din localitatea constănțeană, Viorica Dăncilă a primit sute de fire de flori, precum și buchete, iar un membru PSD i-a oferit chiar un buchet de trandafiri roșii în formă de ursuleț de pluș. 
„Am încredere că mulți oameni se vor alătura acestui demers de a participa alături de lideri, fie că vorbim de Palatul Victoria sau de Cotroceni ori de Palatul Parlamentului, la creionarea viitorului acestei țări. Pun foarte mult suflet și chiar de multe ori se spune că politicienii nu trebuie să aibă suflet, că trebuie să se separe de ceilalți. Eu pun foarte mult suflet și cred că s-a văzut cât am fost premier. Am încercat ca de fiecare dată, indiferent de obstacolele pe care le-am avut, să iau măsuri care să îi ajute pe oameni. Nu am putut să iau toate măsurile, să fac tot ce mi-am dorit. Scena politică este… am să fiu mai rea. Șapte bărbați de o parte, care au aruncat România în instabilitate, și de partea cealaltă o femeie care se luptă cu ei”, a mai punctat Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii de la Ciobanu. 
 
Alături de oamenii prezenți s-a aflat și Mariana Gâju, primarul localității Cumpăna, care a ținut să sublinieze faptele și realizările Vioricăi Dăncilă, creionând astfel cum trebuie să fie cu adevărat o femeie în politică. 
 
 
După alte câteva sute de fotografii realizate cu susținătorii săi, Viorica Dăncilă a plecat către următoarea localitate - Murfatlar. Acolo a fost așteptată, pe stadion, de sute de persoane, cu pancarte și cu voie bună. La Murfatlar au fost prezenți nu doar cetățeni din această localitate, ci și din Ovidiu, Medgidia, Valu lui Traian, Castelu, Bărăganu, Poarta Albă, Ciocârlia, Deleni, Adamclisi, Mereni și Peștera.
 
Din nou, Viorica Dăncilă a făcut o baie de mulțime, înainte să urce alături de reprezentanții PSD din județ și din conducerea națională pe scenă să se adreseze oamenilor. A fost comparată cu o mână puternică într-o mănușă de fier de către primarul Mariana Gâju. Iar senatorul Nicolae Moga a ținut să îi spună că alături de partid poate să răstoarne buturuga mare, făcând referire la contracandidatul principal al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale - Klaus Iohannis. 
 
„Dragi colegi, prieteni, într-adevăr este o zi deosebită. Soarele este și pe cer și în sufletele noastre. Depinde de noi, cea mai puternică organizație județeană, PSD Constanța, depinde de noi ca ziua de 24 noiembrie să ne-o facem fericită sau tristă. Am reușit, dragi prieteni, să adunăm un număr de 112.400 de semnături de susținere pentru candidatura doamnei Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale”, a spus Felix Stroe, președintele PSD Constanța. 
 
Seara, la Constanța, în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, a avut loc ultima întâlnire cu electoratul, după o lungă zi. Sala a devenit neîncăpătoare, peste o mie de persoane venind să o vadă pe Viorica Dăncilă, președintele PSD. Au participat simpatizanți din Constanța, Mangalia, Năvodari, Eforie, Agigea, Techirghiol, Tuzla, Cumpăna și Limanu. Pe scenă au urcat, pe rând, următorii: Nicolae Roșu, președintele Tineretului Social Democrat, Mirela Matichescu, administratorul județului Constanța, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și liderul OFSD, Traian Răzvan Petrescu, președintele PES, Lucian Lungoci, secretarul PSD Constanța, Liviu Tit Brăiloiu, Nicolae Moga, Ștefan Mihu, Cristina Dumitrache, George Vișan, Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, Decebal Făgădău, primarul Constanței, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Mihai Fifor, secretar general PSD, Orlando Teodorovici, președintele executiv al PSD, și Viorica Dăncilă, președintele PSD. 
 
După intonarea Imnului Național al României, a luat cuvântul primarul orașului Constanța, gazda evenimentului din seara de joi. „Doamna Dăncilă nu este doar cea mai puternică femeie din România, ci este și printre cei mai puternici bărbați din țară”, a subliniat edilul-șef al Constanței. Mărioara Cojoc, din partea OFSD Constanța, a declarat: „Faptul că ne-am întâlnit în seara asta ne arată că știm să ne mobilizăm. Noi, femeile, nu o știm pe doamna Dăncilă doar de la televizor, ci și din multele conferințe organizate de dânsa la Bruxelles”, a adăugat Mărioara Cojoc.
Nicolae Moga a comparat conducerea țării din vremea fostului președinte Traian Băsescu, dar și ultimii cinci ani de mandat ai actualului președinte, Klaus Iohannis, și a spus că este timpul pentru o schimbare în bine a națiunii. 
 
- Comandat de Partidul Social Democrat - PSD
- Executat de ZIUA de Constanța - portal: www.ziuaconstanta.ro  
- CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii