Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Incidente la secțiile de votare din țară. Un bărbat a decedat și alte patru persoane au fost transportate la spital

ro

24 Nov, 2019 12:35 3459 Marime text
Astăzi, 24 noiembrie, la sediul MAI, a avut loc o declarație de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, având ca temă misiunile structurilor ministerului pentru buna desfășurare a alegerilor pentru Președintele României din 24 noiembrie 2019 – Tur 2.


„Până la acest moment, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral. Din verificările efectuate până în prezent, 5 dintre sesizări nu se confirmă.

Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 și pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița (4), Dolj (4), București (3).

Permiteți-mi să vă prezint câteva exemple:

În județul Dâmbovița, respectiv în Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă, în urma verificărilor efectuate, nu s-au confirmat.

Vicepreședintele unei secții de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale: în Capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar.

În județul Ilfov, unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secția de votare, fiind chemată ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală. 

În Municipiul Mediaș, la ieșirea dintr-o secție de votare, o femeie de 80 de ani a alunecat și a căzut. Subofițerul din cadrul ISU Sibiu, aflat în paza secției i-a acordat primul ajutor și a sunat la 112. Femeia a fost transportată la spital. 

La mai multe secții de votare din Timiș, au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență un generator.

O informație recentă: la o secție de votare din Dolj, procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetățean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale.

Următoarea declarație de presă va avea loc la ora 15.00!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii