Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:04 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniacurata.ro Nu vă fie frică, Victor Ponta pică!

ro

08 Sep, 2014 09:01 1752 Marime text
Nu am dat până acum prea mare importanță celor două sondaje de opinie lansate ”pe surse” și comentate pe ici, pe colo, prin mass-media, legate de rezultatele primului tur la alegerile prezidențiale. Niște sondaje care îl plasează pe Victor Ponta pe undeva pe la 30% din opțiuni, pe Klaus Johannis la doar câteva procente mai jos, iar pe Monica Macovei undeva pe la 10%. O asemenea distribuire în primul tur ar reprezenta, cu certitudine, o înfrângere a lui Ponta în turul al doilea, fie că ar fi vorba de Johannis, fie chiar și (în ipoteza puțin probabilă) de Macovei. Singurul adversar cu care Ponta ar avea șanse în manșa secundă pornind doar de pe la 30% în primul tur ar fi Elena Udrea – dar au și scenariile fiction & horror limitele lor. Explicația e destul de simplă: e de așteptat ca Ponta să-și epuizeze din primul tur atât susținerea reală, cât și ceea ce ar putea adăuga mașinăria de partid prin ”tehnicile” Dragnea.

Pentru a câștiga, Ponta are nevoie să intre în turul al doilea cu un scor binișor peste 40% și cu măcar vreo 15% mai mult decât contra-candidatul. De aici și scepticismul referitor la acele sondaje – ar fi prea bine dacă asta e situația reală.
Și, totuși, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și zile tinde să arate că, într-adevăr, Ponta stă chiar așa de prost, dacă nu cumva și mai prost. Pentru că singura explicație a tuturor mișcărilor, de la ordonanța de urgență a traseismului, la campania murdară exemplară (în sensul de exemplu, nu de model), la pomenile electorale la foc automat, la re-negocierile cu UDMR și la povestea cu noua suspendare a lui Băsescu indică disperare. Sunt prea multe, prea duse la extrem și prea flagrant iritante (și lipsite de logică în același timp) pentru a avea o altă explicație.

Citiţi întregul editorial semnat Mihai Goţiu la http://romaniacurata.ro/nu-va-fie-frica-victor-ponta-pica-ce-ne-spune-cel-mai-recent-si-scarbos-atac-la-adresa-lui-johannis/?utm_source=newsletter&utm_content=Newsletter-125753-20140908&utm_campaign=Nu+v%C4%83+fie+fric%C4%83%2C+Victor+Ponta+pic%C4%83!

Ti-a placut articolul?

Comentarii