Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kelemen Hunor critică actuala Constituție Interzice generațiilor ce vin să se gândească la viitorul României

ro

22 Oct, 2014 21:35 2439 Marime text
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidat la președinție, consideră că actuala Constituție are prevederi care interzic generațiilor ce vin să se gândească la viitorul României, informează Agerpres. Liderul UDMR vrea un nou proiect de lege fundamentală în care să fie clarificate câteva aspecte importante, începând de la primul articol și până la ultimul articol.

„În actuala Constituție există un articol, articolul 152, care interzice pentru generațiile viitoare să se gândească la viitorul României. Deci cei care au scris această Constituție nu au primit sarcina de a interzice pentru dumneavoastră, pentru copiii dumneavoastră, pentru copiii noștri să se gândească la o altă formulă (de guvernământ) decât cea existentă. Dacă mâine 110% din populația României se va pronunța pentru monarhie constituțională, de exemplu, nu se poate realiza. Indiferent dacă vor oamenii 100% nu se poate realiza", a afirmat miercuri Kelemen Hunor într-o conferințe de presă, la Zalău, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor și-ar dori ca noua Constituție să includă și garanții privind păstrarea identității etnice și culturale a minorităților, precum și prevederi privind descentralizarea, astfel încât comunitățile locale să aibă posibilitatea de a decide în cele mai importante chestiuni care le privesc.

sursă foto: facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hugovictor 23 Oct, 2014 06:19 Ca generatii ?! De unguri ?! Ca romanii stiu ce spune Constitutia, si sint de acord cu ea ! Mai sint de reglat citeva chestii,pe ici, pe colo, insa in nici un caz referitoare la forma statala, sau la integritatea statului !Un milion si jumatate de unguri, vor sa impuna legi celor 20 de milioane de romani (cel putin) din toata lumea ? In Ungaria cu ei, ca nici asa nu vor reusi, ca sint 9 milioane cu totii !Altminteri, ne amintim de IP si TRASNEA, si parca vad ca punem iar opinca pe Parlamentul de Buda !Asta, o spune unul, al carui strabunic era ungur !