Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În linie dreaptă pentru scrutinul din 2 noiembrie Au fost publicate măsurile privind organizarea alegerilor prezidenţiale

ro

03 Sep, 2014 00:00 2452 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată, la începutul acestei săptămâni, hotărârea privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a proximelor alegeri prezidenţiale. Potrivit acestei hotărâri, Ministerul Afacerilor Interne dispune măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în toate localităţile din ţară, pe întreaga perioadă electorală şi, în mod deosebit, în ziua votării, precum şi în zilele care premerg şi succed acestei zile.

De asemenea, personalul MAI asigură paza sediilor Biroului Electoral Central, birourilor electorale judeţene, birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi ale birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară.
Articolul 3 al acestei hotărâri prevede că primarii asigură întocmirea şi tipărirea listelor electorale permanente şi a copiilor de pe listele electorale permanente, potrivit legii. În ce priveşte materialele consumabile necesare tipăririi listelor electorale permanente şi a copiilor de pe listele electorale permanente, acestea vor fi asigurate de Instituţia Prefectului. „Instituţiile prefectului asigură achiziţionarea tuşului, tuşierelor şi a celorlalte materiale necesare votării“, mai prevede hotărârea.
Totodată, MAI organizează, cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), în termen de cel mult cinci zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, instruirea prefecţilor şi a subprefecţilor cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Ceea ce urmează este pregătirea, de către prefecţi, cu sprijinul AEP, a instruirii primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor, municipiilor cu privire la sarcinile care le revin în vederea organizării şi a desfăşurării în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale.

Nu mai puţin important, conform acestei hotărâri, Autoritatea Electorală Permanentă îşi va desemna reprezentanţii în birourile electorale şi va sprijini asigurarea personalului tehnic al acestora, potrivit legii şi în limita personalului disponibil. Totodată, AEP va pune la dispoziţia primarilor, potrivit legii, datele din Registrul electoral privind cetăţenii cu drept de vot.
Interesant, în hotărâre se menţionează că, „pentru reducerea cheltuielilor necesare în vederea desfăşurării procesului electoral, primarii vor utiliza bunurile materiale recuperate de la alegerile anterioare şi aflate în stare bună. Acolo unde bunurile materiale necesare amenajării şi dotării materiale corespunzătoare a secţiilor de votare nu se pot recupera, se vor achiziţiona unele noi de către instituţiile prefectului, în baza centralizării necesarului şi în limita fondurilor alocate“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii