Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt primarii condamnaţi pentru fapte de corupţie care organizează alegerile prezidenţiale

ro

31 Oct, 2014 07:43 1894 Marime text
Au primit pedepse cu suspendare pentru corupție şi cu toate acestea aleșii locali nu au fost înlăturaţi de pe funcţii, întrucât prefecții nu îi suspendă.

Potrivit EVZ, primarul din comuna Vărăști (judeţul Giurgiu), Vasile Preda a fost condamnat, în decembrie 2013, la opt luni de închisoare cu suspendare și interzicerea drepturilor pentru o perioadă de doi ani și opt luni, în același dosar de corupție în care a fost condamnat fostul deputat de Giurgiu, Dan Păsat.

În situații asemănătoare se află și alți primari condamnați, definitiv, cu suspendare, scrie EVZ. Iată câteva exemple:

Județul Mureș. Primarul din Sighişoara, Dorin Ioan Dăneşan (PSD)- doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, prin sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, din 7 martie 2014.

Județul Dâmbovița. Număr record de primari condamnați la pedepse cu închisoarea: Gabriel Boriga – Târgoviște, Dumitru Giurescu – Crângurile, Constantin Olteanu – Vulcana Pandele, Marin Grigore – Produlești, Dragoș Vlădulescu – Dragomirești. În instanțe se află și primarii din Ulmi (cercetat pentru ucidere din culpă), Aninoasa (întrun caz de furt de conducte petroliere), Bilciureșt (pentru conflict de interese) și Finta (pentru conflict de interese).

Județul Iași. Primarul comunei Ţibana, Dănuţ Spiţă - un an și nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals intelectual și complicitate la obţinerea pe nedrept de fonduri europene prin sentința Curții de Apel Iaşi, de luna aceasta. ● Județul Constanța. Primarul din comuna Castelu, Nicolae Anghel - șase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prin sentința Curţii de Apel Constanţa, din martie 2014

Județul Neamț. Primarul comunei Girov, Vasile Olaru - cinci luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, prin sentința ÎCCJ din ianuarie 2014.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii